Blommor till mor – kort med hjärtlig ficka

Mors dag närmar sig med stormsteg. Så idag tänkte jag visa en söt modell på ett kort som passar bra just till mors dag. Jag tänker kärlek, blommor och vår.

Det här kortet passar att göra för dig som inte har eller orkar dra fram din stansmaskin (visst jag har använt några utstansade die cuts med löv och annat bakgrundsmaterial men det går lika bra utan). Du behöver:

Börja med att ta fram en bred hjärtform i lagom storlek för ditt kort. Rita runt hjärtat på en bit enfärgat papper. Vänd sedan hjärtat upp och ned genom att lägga spetsen mot vecket upptil så att det blir som två öron nertill. Det ska se ut så här:

Klipp ut runt formen och vik på den streckade linjen. Limma ihop öronen så det blir ett hjärta meden ficka.

Fäst fickan på en bit mönstrat papper som du fäst på en kortbas.

Fyll fickan med blommor från färdiga die cuts. Mina är från Simple Stories serien Vintage Cottage. De går att beställa från anna@pyssloteket.se men dessa från Tim Holtz skulle bli fina också i snarlik stil. Det går också att handklippa blommor och fjärilar från mönstrat papper.

Skriv namn eller hälsning med alfabetstickers som du kan glossa med Glossy eller Crackle Accents för att få dem att poppa lite.

Jag har även haft på lite på fjärilen och lagt som små daggdroppar här och där.

Min hälsning är visserligen stämplad och stansad, men Pinkfresh studio har motsvarande i färdiga die cuts .

Mina vimplar är dies från Lawn Fawn, men det går såklart att klippa till egna från washi tejp och fästa runt en tråd för att göra ett flaggspel.

Jag tyckte om den här modellen på kort. Man kan ju även lägga ett presentkort eller en tag i fickan. Hoppas du också testar den!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar