Visible Image – Bring on the beers

heter ett för mig nyinförskaffat stämpelset från Visible Image. Trodde visst inte att jag behövde det  förra gången det var förbeställning men ack vad jag bedrog mig, haha 🙂

Mitt förra blogginlägg med stämplar från samma tillverkare kretsade runt cocktails, idag blir det öl; Bring on  the beers!

Jag började med att göra ett kort med stämplad bakgrund. Flaskor i olika storlekar stämplades lite huller och buller på Canson XL akvarellpapper och sedan färgsattes det hela med vattenfärger.

Den största flaskan stämplades på ett annat papper, färglades och klipptes ut för att sedan monteras på bakgrunden. För att motivet inte ska flyta ovanpå bakgrunden skuggar jag runt den med gråa nyanser färg för att få ihop dem. Monterade sedan det hela på en svart ”fotomatta” (kommer inte på något annat sätt att beskriva det just nu) för att lyfta fram det från kortbasen.

Jag har fått pippi på att göra flasktags, kommer ett mer detaljerat blogginlägg kring det längre fram. Det är en så enkel och uppskattad gåva att ge bort en flaska med en hemmagjord tag på när man är bortbjuden. Jag har samlat på mig ett gäng som jag kommer visa framöver men först ut ölvarianten.

Stämplade först flaskor på akvarellpapper, färgsatte med vattenfärger, stämplade fler flaskor i lite olika storlek (det är tre storlekar i stämpelsetet) på ett annat, färglade och klippte ut.

Alltså den här saxen alltså!!!!! Bästa bästa bästa! CutterBee från EK Success. Tror minsann jag måste köpa mig en till att ha i reserv… 🙂

Åter till alstren! Bakgrunden är enkelt infärgad med utspädd akvarell färg och sen stämplad med droppstämpeln från setet i en mörkare nyans. Alltså här är Distressinks outstanding!!!! Finns alltid en nyans som passar till annat man skapat oavsett ursprung… (förutsatt att man lider av full-set-syndrome förståss och har alla 58 nyanser eller vad det hunnit bli…).

 

Här ser man hur jag jobbat i flera lager för att få lite dimension och mer liv. Jag har bara stämplat på akvarellpapper flera gånger och klippt ut och limmat ihop. distanskuddar blir inte lika bra här tycker jag. Går naturligtvis att använda nåt annat än det lite mer kostsamma akvarellpappret men jag var/är lat…

På nästa tag har jag gjort bakgrunden genom att upprepat stämpla kapsylen och sedan färgsätta med akvarellfärg. Ölglas och flaska är precis som i ovan kort stämplade och färgsatta på annat papper och sedan urklippta för att monteras ovanpå bakgrunden.

Det här är sättet att bygga kort etc är såååå mycket lättare än att maska ihop motiv haha 🙂 + att det skapar lite dimension och mer variation än i ett one-layer- card.

Brukar du också ge bort flaskor som gå-bort-present? Stay tuned, för det kommer, som skrivet ovan, ett blogginlägg om hur du enkelt gör egna flasktags, utan die, en måndag inom en snar framtid! Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar