Till alla fina mammor med hjälp av Altenew Dies!

Jag har drabbats av någon slags digerdöd men har knåpat ihop några morsdagskort över loppet 4 dygn. Tur man är envis när man inte är snabb?
Nu hoppas vi att mamma inte ser det här..

Först ut är ett par kort inspirerade av Mariannes demo av Lindy´s Magicals i butiken när vi hade butiksägarfritt.. Jag ramlade ditt på ett par set och en stencil. Såklart. Man är ju så ståndaktig.
Här har jag använd färgerna från setet Enchanted Forest. Fråga mig inte vilka, det försvann i feberdimman. 😀
Bokstäverna stansade jag ut ur min bakgrund med Altenews Mighty Alpha. Älskar dom! Enorma bokstäver men smala så man får plats med rätt många bokstäver ändå. Bokstäverna är 5 cm höga.

 

Skimret i pulvren är så fint! Jag använde canson akvarellpapper som bas. Bokstäverna stansade jag ut fyra (!) gånger i svart cardstock som jag limmade ihop för att få lite dimension. Ett tips är att använda tjockare cardstock eller rent av foam. Bespara dig lite tid. Stencilen är från Altenew och heter Deco Wallpaper. Det var fler än jag som trillade dit på den så den är tyvärr slut just nu. Men maila Anna så tar hon hem nästa gång hon beställer från Altenew.

 

Samma princip, samma färger men med stencilen är från Tim Holtz och heter Organic. Tror Marianne sa att man ska använda en stencil som har en bra balans mellan ”öppna” och ”slutna” partier om jag minns rätt..
Nackdelen med Timpans stenciler är ju att de är lite smala på ett kort. Men här fungerade det bra att använda kanterna också.

 

Även de här alfabetet kommer från Altenew och heter Tall Alpha Die. Det här är också en die som är lite högre men smal. Den här är ca 3 cm hög. Den är äldre men här finns en massa andra alfabetsdies! Jag stansade ut bokstäverna ur ett papper som jag färgade in med enbart ett pulver. Som du ser skimrar de i fler färger ändå.

Nästa kort har jag gjort med en teknik Juliana Michaels visade på Youtube, du kan se den HÄR.  Texten Mom, you´re och det diecuttade Amazing kommer från Hero Arts. Blommor och blad kommer från dies långt ner i mina gömmor, tror nån av dem är Tim Holtz men ska inte svära på det. Jag stansade ut dem i vellum iaf. =)
Stencilen jag använt är från Timpan och heter Linked Circles. Jag hittade en pytteburk med Crackle paste Icicle som jag använde.
Till bakgrunden har jag använd distress oxide dynor i färgerna Uncharted mariner, Faded jeans och Speckled egg. På stencilen sprayade jag med distress oxide spray Iced spruce.

 

Här använde jag istället vanliga distresser och Distress grit paste translucent. Jag använde samma stencil som kortet ovan med Lindy´s magicals, Oraganic från Timpan. Jag klantade mig när jag limmade fast vellumet så det fick bli glaspärlor överallt för att dölja limmet……
Tror färgerna jag använde var Blueprint sketch, Mermaid lagoon och Tumbled glass. Den sistnämnda försvann helt. Tror jag hade lite Black soot på kanterna också.
Blomstämplarna i bakgrunden är Timpans CMS461 och texterna CMS241.

 

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar