#patternedpaperparade

Använder du skisser i ditt skapande? Jag är själv periodare när det gäller den här sortens inspiration men just nu är jag i en sån period där jag tycker att skisser får fart på inspirationen. Det har säkert att göra med att jag också är i en mönsterpappersperiod och då tycker jag skisser kan vara en stor hjälp. Idag tänkte jag dela med mig av några av mina bästa källor för det!

För en tid sen upptäckte jag en kreatör som heter Kristie Marcotte, hon har  en blogg men framför allt har jag fastnat för hennes YouTubekanal. Hon har flera olika typer av videos men mina favoriter är där hon tar ett pappersblock och gör kort av hela bidevitten. I vissa videos, på ca en timme, visar hon i princip hela processen, även om hon gör identiska kort från samma skiss men hon har också kortare videos där hon bara visar ett av varje. Hon har inspirerat mig att använda mönsterpapper i mycket större utsträckning än förut men också att hitta skisser att inspireras av.

Min taktik på sistone har varit att som steg 1 välja en site som har massor av skisser. Favoriterna är:

  • Operation Write home. Sidan är inte aktiv längre men här finns en pdf med 259 olika skisser i en pdf som jag laddat ner till min telefon
  • Mojo Monday. Även den här sidan är nedlagd men tillhandahåller 560 olika skisser. Använder man Pinterest så finns länkar till två anslagstavlor med alla skisser: 1-500 och 501 – 560
  • Sketch Saturday är uppdaterad så sent som i mars i år, så jag tror att den fortfarande är aktiv. 726 (!) skisser finns det här! Även här tillhandahåller man pdf:er att ladda ner.
  • My Favourite things har också en uppsjö av skisser, bloggen är aktiv och de har en ny skissutmaning varje vecka. Jag länkar till sidan med nedladdningsbara pdf:er.

Det finns fler, kolla in Kristie Marcottes blog så hittar du dem.

När jag valt vilken källa att använda så går jag som steg 2 till en slumpgenerator. Jag har sparat den här som en favorit i telefonen. Där petar jag in maxantalet av skisser som siten har, t ex 560 för Mojo Monday, och så slumpar den fram en skiss att använda. Ibland kan den valda skissen kännas lite utmanande men det finns inget tvång ju – slumpa bara fram en ny skiss! Att jag använder slumpgeneratorn är av två anledningar: Dels för att få lite variation, dels för att inte fastna i valet av skiss. Det är lätt hänt att man fastnar i scrollandet annars, när det finns så många att välja på.

Även om jag har en hel låda full av 6″-block så kunde jag inte låta bli att införskaffa den nya ”Flower child” från American crafts och tillhörande ephemera. Älskar färgerna och retroviben! Det är den här kollektionen, och skisser från Mojo Monday, som jag använt i det här inlägget.

De första två korten är #524.

Till de bakre korten på nästa foto började jag med skiss #49 men de tog snabbt sin egen väg så den känner man inte igen längre. Som med all inspiration så är skisser just det – inspiration – så det är väldigt sällan jag slaviskt följer dem till punkt och pricka, när jag väl satt igång så tar kreativiteten ofta sin egen väg!

De två främre är #216.

Till de två främre i nästa foto har jag utgått från skiss #52. Det bakre har jag satt ihop av diverse spill.

Det här paret började som skiss #477 men fick lite anpassningar.

När man använder mönsterpapper blir det så klart en hel del spill och av det har jag helt enkelt pusslat ihop ytterligare tre kort för att inte bli sittande med en massa rester.

Förutom papper och ephemera som jag nämnde ovan så har jag använt en hel del enfärgad cardstock och en salig blandning av stämplar och dies från olika tillverkare. Mama Elephant och hÄnglar & wings står för många av texterna. Är det något specifikt du undrar över, lämna gärna en kommentar så ska jag försöka svara. Till de 14 korten ovan gick det åt 11 ark från pappersblocken (av totalt 36) så det finns mer än nog kvar till nästan hur många fler kort som helst!

Under #patternedpaperparade hittar du mina kort från den här typen av ”skov”, där jag helt försvinner i mönsterpapperträsket. Just nu är det ganska magert men den kommer definitivt fyllas på vartefter! Använd gärna samma # och fyll på du också!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar