Smooshat och färglagt

Efter vårt mingel i butiken, där vi demade lite olika tekniker, så hade jag en hel trave bakgrunder som jag ink smooshat* med distress oxide. En av dem, den i orange, fick mig att tänka på min favoritsommardrink – Aperol spritz. Det, och den härliga sommarvärmen som var just då, gav mig idén till dessa två törstsläckande kort.

Som av en händelse hade jag, i min ”nytt men oanvänt”-korg”, stämplarna från Visible image som heter ”Cocktail and dreams” och deras tillhörande dies. Min plan var ursprungligen att bara stämpla och stansa ut motiven så jag stämplade dem lite strategiskt där jag tyckte att de passade bäst utifrån mönstret i bakgrunden. Trots detta taktiska drag så tyckte jag de var lite bleka och behövde nåt mer. Eftersom jag inte tror spetsen på mina tuschpennor skulle uppskattat om man färglagt över oxiderna så jag drog fram mina färgpennor från Prismacolor. De kräver lite mer jobb än mina Copics så de får väldigt sällan komma ut och leka. Tyvärr, för det blir verkligen snyggt när man lägger manken till med dem. OCh här behövdes det tack och lov inte så mycket manke eftersom motiven redan hade en basfärg. 🙂

Även jag har ju fallit för senaste tidens fluga, ”Arched dies”, så jag använde dem för att skapa en liten portal åt mitt motiv. För att få en snygg inramning använde jag två i storlek intilliggande dies, tejpade ihop dem och stansade ut i glitterpapper respektive metallic cardstock från Tonic för att få en ram.

Bakgrunderna har jag gjort genom att inkblenda (det ÄR ett riktigt ord) tre olika distress oxidesNeenah cardstock. Till så här pass stora ytor kan jag rekommendera en borste med lite mer yta, t ex den här från Altenew, då går det i ett huj. Jag avslutade den ena med att inka mer orange över en stencil med solstrålar och den andra med vit pigment ink över moln.

Jag hade stämplat och stansat ut sugrör och parasoll också men tänkte först inte ta med dem. Jag kände sen, efter att ha tittat på de färdiga korten en stund, att det behövdes nåt som bröt av lite så jag pillade dit dem som en eftertanke.

Förutom färgad cardstock, tape och lim så har jag använt några meter 3D foam tape. Blev barnsligt lycklig när Anna tog hem de stooora rullarna! Hoppas Anna får in mer av den vita snart för även en stor rulle tar slut till sist. Så länge får jag hålla till godo med den svarta där det funkar.

*Om du inte stött på begreppet ”ink smooshing” förut så innebär det att man trycker färg från en ink pad, t ex, på ett glatt underlag, sprayar på lite vatten och sen plockar upp färgen med pappret. Alternativt att man applicerar färgen på en bit plast och med hjälp av den för över den till pappret, det ger lite mer kontroll över grejerna. Till dagens bakgrunder har jag använt shimmer spritz istället för vatten vilket gav ett härligt skimmer.

Det finns många inlägg med smooshing i bloggen, där vi alla beskriver det på lite olika sätt. Sök på ”ink smooshing” så hittar du säkert en beskrivning som tilltalar dig.

Eftersom Anna haft semester den här veckan, och butiken varit stängd, så har hon ett bra erbjudande som plåster på såren: 10 % rabatt på hela sortimentet förutom 12″-mönsterpapper där det är hela 20%! Erbjudandet gäller till midnatt imorgon söndag. Ingen kod behövs, rätt pris syns i kassan. Ordrar kommer packas i turordning med start tisdag.

Som vanligt vill jag påminna om att butiken har lite andra öppettider under sommaren. Kolla alltid längst ner i webbshoppen för aktuella öppettider för vi vill ju gärna att ni kommer! Vi ska vara rädda om de få fysiska butiker vi har kvar för visst är det härligt att få klämma och känna IRL?!

 

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar