Tropiskt med Lawn Fawn

Varit inne på lite av en ink blending kick på senaste tiden. Älskar att göra bakgrunder! Plockade fram en bunt med gröna distress oxide i färgerna; Shabby shutters, Twisted Citron, Mowed Lawn, Lucky clover och Peacock feathers ihop med en stencil från Lawn Fawn som kom ut förra året, Tropical leaves stencil. Riktigt härligt djungel-vibe blev det;

Ville använda så mycket som möjligt av min bakgrund och tog då fram två av Lawn Fawns stora dies;

Jag skar ut texten direkt från min bakgrund och funderade på olika sätt att lyfta fram texten. Till slut blev det så här;

Jag pusslade in min vita text direkt i bakgrunden och monterade tillbaka de bitar som sitter emellan. Med ett engelskt uttryck så kallas detta för ”paper piecing”, papperspussel helt enkelt 🙂

Den vita texten poppar ut så bra mot det mustiga gröna. Lawn Fawn har en uppsjö med stämplar som passar med denna tropiska bakgrund, jag fastnade för att använda;

Jag stämplade ut mina figurer ihop med en mängd av bladen och blommorna. Vis av tidigare erfarenhet så vet jag att man gärna vill gödsla med dem. Jag färglade mina figurer med alkoholbaserad pennor och monterade dem med flytande lim och 3D foam och då blev det till slut så här:

Happy Birthday texten har här fått några extra lager så att texten verkligen står ut. Jag brukar montera den första vita direkt mot bakgrundspanelen. Sedan pusslar jag ihop de andra vita vid sidan av och sätter sedan fast dem mot den andra vita när de är färdiga. Det gör att man enklare kan fippla med pappret och få allt på rätt ställe. Man riskerar heller inte att få lim där man inte tänkt sig på bakgrunden 😉

Mitt andra kort fick en liten annorlunda hälsning ”Thank you slow much”. Tycker Lawn Fawn är duktiga på ”puns” och lyckades här skapa min egen. Jag var ju dock tvungen att försöka hitta ordet ”much” i något stämpelset som hade liknande stil som Hang in there där ordet ”slow” kommer ifrån. Efter mycket letande så hittade jag det i setet ”You autumn now”. Jag stämplade mina ord och heat embossade med vitt. Jag klistrade även fast lite extra cardstock under så att biten blir extra stadig.

Då undrar ni kanske, gjorde hon inte något med diecuten som blev över när man skar ut direkt från bakgrundspanelen? Jodå, känns ju dumt att slösa bort den;

Jag skar ut ett par extra lager av texten och limmade ihop. Jag skar sedan ut en bakgrundspanel med Lawn Fawns Stitched Windy Backdrop i Bazzils Parakeet cardstock. Sedan var det bara att dekorera med figurer.

Glöm nu inte bort att kolla in vår sommarutmaning i Facebook-gruppen när pysselandan faller på under semestern.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar