Att göra en tavla

Jag hoppas i det här fallet att jag inte har gjort bort mig, utan att jag faktiskt har gjort en form av en tavla. På riktigt.

Anna, den där trevliga och hjälpsamma människan som äger och driver Pyssloteket, bad mig göra en slags tavla där hon kan sätta upp aktuell information i butiken. Har ni varit i butiken så kanske ni vet att det brukar sitta en skylt bakom kassadisken där Anna brukar stå och hänga. Om ni inte varit i butiken, se då till att åka dit, ni kommer inte att ångra er…

Tillbaka till tavlan. Jag tänkte när jag pysslade ihop denna att den skulle representera både butiken och mig som skapare. Kanske jag lyckades, kanske inte. Men hur som så tycker jag ändå den blev bra! För man ska tycka att det man gör är bra. Nästa gång kanske man gör ännu bättre. Men dåligt eller fult, det får man inte tänka! Vår hjärna är väldigt duktig på att komma ihåg allt negativt den får höra, oavsett om det är någon annan eller en själv som säger det. Så tyck aldrig nånsin att det du gör är fult, utan bara konstatera att nästa gång blir det ännu bättre!

Men i alla fall, svamla är något jag är bra på!

Tavlan då, hur blev den nu då? Ja, en sån här mixed media grej är väldigt svårt att fota, för det är så otroligt olika hur den fångar ljuset, för det blir mycket skuggor eftersom man bygger lager på lager och med många dimensioner och material. På den här tavlan är det blandat både metall, trä och chipboard.

Om man råkar ha sådana äldre dies, som kallas bigz så går det att stansa ut i chipboard, det är himla praktiskt! Ibland släpps det nya, och en del äldre tillverkas fortfarande, men de flesta av mina har jag lyckats få tag i begagnat.

Metallgrejorna kommer från Prima Marketing och kan lätt beställas hem via Pyssloteket, maila bara anna@pyssloteket.se så hjälper hon dig!

Chipboard har jag som sagt antingen stansat ut själv, men också använt mig av sånt som funnits och finns i butiken. Chipboard hittar du här. 

Jag började med att måla hela trätavlan med svart gesso, sen började jag placera ut det som jag plockat fram och såklart tillkom en hel del under gång, men en start är alltid en start. När jag typ hade bestämt så var det dags att limma. Saker som är lätta limmade jag dit med Aleenes tacky glue, men tyngre grejer, som tex metallen använde jag Primas Soft Matte Gel. När jag fått dit allt så lät jag det torka under natten för att kunna fortsätta med gesso, akrylfärg och faktiskt även heat embossing pulver. Däremellan hade jag också lite foundry wax för att få lyster och metallkänsla även fast jag målat över allting.

Själva trätavlan då, ja den har min man sågat till av mdf och sen monterat dit en sån stor klämma. Klämman tog jag från en tidigare sån skylt från Anna, men jag ville ha en större skylt så man kunde göra som en ram runt ett A4-papper.

Här kommer då äntligen en bildkavalkad och jag får passa på att önska dig en härlig sommar!

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar