Honeycomb stencilen på en platform popup

I juli fyller min dotter år. Det börjar bli lag på att mamma ska göra ett interaktivt kort till barnen till födelsedagarna så det var ju bara att köra på. När det gäller interaktivt så blir det ju direkt Lawn Fawn i min hjärna… Jag vart ju även helsåld på Hive Five stämpelsetet i majsläppet så det fick det bli. Och så vart jag sugen på att testa om man kunde blanda en bakgrund med Honeycomb stencil på en platform popup. Japp, idé färdig, bara att sätta igång. Jag började med att skära ut delarna till min platform popup och tejpade sedan upp dem på mitt bord och började blenda med distress oxide i färgerna; Scattered straw, Mustard seed och Abandoned coral;

Det vart faktiskt busenkelt att blanda mönstret på platform popup. Man bara överlappar det tidigare mönstret med en ruta och fortsätter blenda. Superenkelt. Jag blandade de gula färgerna först och gick sedan tillbaka över det hela med Abandoned coral. Som synes så har jag tejpat över de små flärparna man använder när man fäster ihop plattformen. Man behöver inte göra detta men jag var lite otålig och ville sätta ihop allt med en gång. Tejpen fäster dåligt på en ink blendad bakgrund om den inte är RIKTIGT torr så antingen så låter man det självtorka, torkar med heat tool eller undviker att lägga färg där man ska tejpa. Jag valde det sista.

Sedan sätte jag ihop min platform popup. Lawn Fawns introvideo visar jättebra hur den fungerar, kolla in där för en närmare beskrivning;

Istället för att använda mig av platformens medföljande gräsdie så bestämde jag mig för att använda Heart garden border. Jag skar ut den i grönt papper och använde sedan mönsterpapper från Lawn Fawn för alla blommorna:

Mina bin har blivit monterade på en liten bit overhead-plast men det går superbra att t.ex använda plast från en överbliven förpackning eller liknande också. Tänk på att plasten ska vara något tjockare så den orkar hålla upp stämpeln.

Hälsningen stämplades direkt på framsidan och fick sällskap av en liten honungsburk med verktyg.

På bakgrunden har jag kört stencil på både fram och baksidan för att det skulle matcha med basen. Hälsningen tänker jag skriva rakt på bakgrunden men kan kan även montera små extra paneler för detta.

Nu är kortet klart, bara kalaset kvar att fixa då 😉  Hoppas ni har en riktigt skön semester!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar