Lika/olika: Kort med Sweet Rush

I mitt förra inlägg visade jag tre LOs i lika/olika utmaningen där DT Stephi och jag haft samma ”ingredienser” att skapa utifrån. Idag blir det två kort med resterna av det som blev kvar av materialkitet.

Så här såg det ut:

Först ut ett skakkort där jag använde molnpappret Silver Lining som bas, klippte ur molnen och använde även pappret som blev över till bakgrund. Molnen klistrade jag på acetatet och för att lyfta fram dem extra så mörkade jag bakgrunden bakom med blå distressoxide.

Den prickiga ramen skar jag ut med två rektangeldies i mönsterpappret Daisy Chain.

För att skapa distansen mellan bakgrund och acetat där skaket ska vara använde jag svart foamtejp. Jag gillar att det numer i sortimentet finns svart sådan. När man jobbar med mörka bakgrunder så syns det inte lika mycket som vitt mot svart!

Till sista kortet använde jag högen med textremsor till att göra bakgrunden och som blickfång valde jag stämpeln Cat Lady Dee som jag ännu inte hunnit använda. Den ingick ju inte i kitet ska dock påpekas så det kanske räknas som fusk… 🙂 Jag tyckte iallafall att de dryga kommentarerna i bakgrunden passar Miss Dee stämplarna perfekt!

När jag klistrat remsorna i ett mönster som jag blev nöjd med så mattade jag ner dem med färg från pigment inkdynan Unicorn från Hero Arts.

För att få lite mer att hända i bakgrunden stänkte jag med utspädd akrylfärg innan jag fäste Cat Lady Dee ovanpå.

Jag har på sista tiden saknat att ha ”öppna” kort utan titlar som jag senare kan välja om det ska vara ett tack-kort, grattis eller vad jag vill så jag lämnade de här otitlade.

Det här var vad jag fick till med Annas kit nu återstår ett inlägg till från Stephi nästa vecka så är sedan vår lika/olika-utmaning över för den här gången.

Vad säger ni? Har ni gillat konceptet att vi i teamet skapar utifrån samma material och vill att vi ska fortsätta med det? Kommentera gärna på våra sociala medier så kan hända det får en fortsättning! Jag gillade definitivt att bli utmanad på det här sättet!

Tjingeling så ses vi igen om två veckor!

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar