Reveal wheel med Car critters road trip add-on

I Lawn Fawns senaste släpp så innehöll det ett par produkter som byggde på en tidigare release som hette Car critters, en bil med tillhörande söta djur och bagage. I detta släppet så kom det då Car critters road trip add-on samt även dien On the road så man kunde skapa sig sin egen tillhörande väg. Jag blev väldigt inspirerad av familjens semester som i år vart en bilresa fram och tillbaka till Italien. När man ska åka så långt så måste man ju packa mycket så jag fick då idén att göra ett reveal wheel ihop med de nya packningarna som ”road trip add-on” erbjöd. Stämplarna är inte helt anpassade att använda för detta ändamål men jag tyckte det fungerade tillräckligt bra för att ni skulle kunna få se här;

Till detta kort har jag då använt följande stämplar, dies och papper från Lawn Fawn;

För färgläggning så har jag använt Distress Oxide samt alkholbaserade pennor.

Jag började med lite ink blending på de vita pappren från blocket Spiffy Speckles. Det blocket innehåller både vita varianter med färgade prickar samt färgade varianter med koordinerade färgade prickar. Jag har nästan använt upp alla mina färgade papper men de vita var kvar för jag visste inte riktigt hur jag ville använda dem. Med tanke på att jag tycker det är snyggt med lite liv i bakgrunden och prickarna redan fanns där så plockade jag fram Distress Oxide i matchande färger och färgade in papprena (förutom det lila, den kom så i original ;)).

Jag satte ihop min himmel med mina berg och skar ut min rektangel med fönstret med reveal wheel dien. Jag måttade sedan hur mycket ”gräs” jag ville ha och använde mig av Stitched hillside border die för att få en snygg kant med stygn.

Jag måttade sedan in var vägen borde vara så att bilen kunde täcka över den och nå upp till fönstret där jag ville ha mitt bagage.

Till slut hittade jag rätt matchande höjd och skar ut min strand längst ned och stämplade min hälsning.

För själva hjulet så stämplade jag bagaget runt om. Jag måttade in dem med hjälp av Reveal Wheel Templates Essential Shapes. Med hjälp av mallen så är det busenkelt att måtta in var stämplarna ska sitta så man hamnar i rätt höjd i förhållande till fönstret. Jag färglade sedan mina figurer och hittade en lila färg som matchade förgrunden och färglade runt om.

Ni kanske undrar hur mycket foam tape jag använder på sådana här kort. Svaret är…. MYCKET! Måste man använda så mycket? Nä. Det behövs egentligen bara support i hörnen och kanske någon på mitten… men….jag tycker inte om när jag kan känna att panelen inte har support så därför använder jag mycket foam tape. Jag tycker om Scrapbook Adhesives foam squares eller 3D foam tape. Båda fungerar lika bra på ett kort som detta. Det är lite enklare med de redan färdigutskurna från Scrapbook Adhesives men, har man rullen så kan man klippa EXAKT så mycket som man behöver så det är en smaksak 😉

Med allt monterat så får man fyra vyer i fönstret, en med varje packning från Car critters road trip add-on;

Nu är det flera veckor sedan vi kom hem och man fick smaka lite på den regniga sommaren hemma, men, det inbjöd ju till mer pysseltid hemma. Hur såg din semester ut i år?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar