Mixed media en bra omstart efter semestern

Det har varit en torr sommar. Ja alltså på pysselfronten. Och när man ska starta upp den kreativa motorn igen låter den som en gammal fååååård. Ett av mina knep då är färg och kladd. Gärna mixed media. I mångas öron kanske det låter superambitiöst, men jag tänker som vanligt tvärtom. Genom att välja sprayer och medier som gesso så blir stilen expressionistisk. Det ger mig mindre prestationsångest än stilar som bygger på precision.

Till det här projektet har jag använt:

Först sprayade jag bakgrunden. Sen målade jag stämpelmotiven och klippte ut dem.

Jag ville lugna ner bakgrunden lite med vitt. Att embossa i vitt är ett bra sätt att göra det så att inte sprayfärgen blöder igenom. För att få lite extra höjd och struktur använde jag clear gesso (istället för en embossingdyna) för att binda embossingpulvret.

Sedan stansade jag ut ordet SKÅL! i guldfolierad cardstock.

Sedan la jag till den humoristiska texten från Snorkigtsetet, stämplat på vit cardstock, urklippt för hand och inramat med svart tunn penna.

Lite bling är förstås pricken över i:et!

En härlig process! Pröva själv att hänge sig åt mixed media i kortmakeriet. Botanisera gärna här i webbutiken och test något nytt!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar