Ett evighetskort med Visible Image stämplar

Jag hade knappt börjat papperspyssla när det här med evighetskort blev en grej så idag tänkte jag visa hur jag gjorde ett sådant. Ett evighetskort är ett kort som man kan ”vända” (i all evighet). På engelska brukar detta kallas för; ”never ending card”, ”infinity card” eller ”endless folding card”. Kärt barn har många namn. Kikar ni in på Pysslotekets Instagram idag så ser ni det ”in action”. När man ser ett sådant första gången är det lite magiskt i och med att man inte riktigt förstår mekaniken med hur det kan fortsätta att ”gå runt” men faktiskt, så är själva mekaniken väldigt enkel. Man kan dekorera dessa kort på många olika sätt men jag hittade en tutorial som jag tyckte hade använt ytorna väldigt smart med ”hela” bildpaneler så den ville jag testa att göra.

Detta kort var tänkt som födelsedagskort till allas vår Tettiz och fick bli en ”homage” till alla hennes vackra designer med Visible Image stämplar med ink blendade stenciler i bakgrunden och snygga svarta Fineliner-linjer runt om. Häng med så får ni se hur jag gjorde.

Grunddesignen är beskriven så bra i den länkade tutorialen så jag tänkte bara ge lite tips och tricks i hur jag satte ihop kortet med de bilder jag valde samt vad jag hade för mått på mina paneler.

För kortbasen så behöver man:

 • 4 bitar cardstock i måttet 6 x 3 inch

För att dekorera kortet så använde jag;

 • 4 stämplade paneler i måttet 2 3/4 x 5 3/4 inch (två horisontella och två vertikala)
 • 8 bitar svart cardstock snäppet större än 2 3/4 x 5 3/4 inch (som används bakom de 4 stämplade panelerna)
 • 8 rektangulära bitar i svart cardstock i måttet 1 1/4 x 2 3/4 inch.
 • 8 kvadratiska bitar i svart cardstock i måttet 1 1/4 x 1 1/4 inch.

Jag använde Power tape (även kallat Redline tape) för att sätta ihop kortet i och med att detta är ett sådant kort man potentiellt fingrar mycket på och då är det bra om det sitter ihop hårt.

Först så satte jag ihop kortbasen. Börja med att biga alla bitarna på 1 1/2 och 4 1/2 inch. Det är SUPERVIKTIGT att biga exakt rätt. Mitt första försök så bigade jag endast utefter måtten på min skärmaskin. När jag sedan vek så kom jag tydligen någon eller några millimeter ifrån där jag borde varit vilket resulterade i att när jag satte ihop kortbasen så kunde man inte vika runt den som det var tänkt. Jag trimmade då av lite från de delarna som ”kärvade” men missade då lite att mina kortpaneler också då skulle behöva trimmas så det fungerade inte med de slutgiltiga måtten. Det blev till att göra en ny kortbas, MARKERA biglinjerna med en blyertspenna och sedan biga och vika. Då gick det bättre. Idén med detta OOOOTROLIGT långa stycke är bara, MÄT ordentligt och gör om kortbasen om det blir fel ;).

För att sätta ihop kortbasen så lägger man två av sina bigade paneler enligt bilden. Man sätter sin tejp i hörnen, 1 1/2 inch in på pappret. Ni ser att jag även markerade med blyerts för att vara säker på att jag inte gick över denna linje. Jag tog sedan bort skyddsplatsen från de två övre först och satte dit nästa panel horisontellt. Se till att hörnen matchar och att papprena i botten inte överlappar sig själva i mitten. Gör sedan det samma med den nedre delen. Sedan är kortbasen klar och du kan vika den fram och tillbaka.

Man kan dekorera sina paneler på evighetskortet hur man vill. Totalt så finns det;

 • 8 stora ytor (eller 16 om man inte väljer att göra stora paneler som jag gjort här)
 • 8 mellanstora ytor
 • 8 små ytor

Jag tyckte dock det var häftigt med större paneler som man då delade i mitten för att vikningen skulle fungera. Man väljer helt enkelt själv hur man dekorerar. Egentligen ett perfekt kort för mönsterpapper 😉

Jag skar ut mina bildpaneler i Neenah solar white cardstock för jag ville färglägga med alkoholbaserade pennor. Jag plockade ut Visible Image stämplar från följande set:

Jag bestämde designen på mina paneler, två av dem ska vara vertikala och då passade ju glasen väldigt bra. De andra två ska vara horisontella så då passade det bäst med motorcykeln och katten. De motiv som skulle färgläggas med alkoholbaserade pennor stämplades med Memento Tuxedo Black ink, för de andra så använde jag dye inks från både Lawn Fawn och Altenew.

Med tanke på att kortet ska vändas fram och tillbaka så är det bra med släta paneler (inga diecuts alltså) så det blev till att maska mina motiv. Jag stämplade texten med regnbågsfärger och stämplade sedan citronskivan och glaset och satte sedan en mask på det. Sedan blev det lite ink blending genom en stencil från mina gömmor.

När ink blendingen var klar så såg det ut så här när maskerna togs bort. Jag valde olika stenciler för de 3 panelerna. Den med vinglaset fick inte någon stencil alls utan endast stämplar från setet. Nedan ser ni hur det såg ut efter ink blending av alla paneler.

Och så här såg de färdiga panelerna ut.

Här har jag monterat alla paneler på svart bas och även stämplat texter och ritat ett streck runt med svart Fineliner. De svarta texterna stämplades med Versafine Onyx Black för att vara säker på att det skulle bli ett snyggt svart avtryck!

Nu kom den väldigt nervösa delen av detta projekt. För att de ska fungera på panelerna på evighetskortet så måste de skäras mitt itu. Dags att mäta så att alla paneler var exakt lika stora och sedan faktiskt sätta skärmaskinen i mitten. Puh! Panelernas mått är gjorda så att de ska lämna en ram runt av kortbasen. Man måste sedan montera dem dikt an mot kortbasens mitt (men inte över, får då går det inte att vika runt).

För att vara helt 100 på att detta skulle fungera så monterade jag faktiskt panelerna med ”removable tape runner”. Ett väldigt bra alternativ om man vill testa att allt fungerar innan man tar fram den starka tejpen. Provmonteringen gick bra, alla delar rörde sig som de skulle så då blev det dags för montering med Power tape.

När de färglagda panelerna var fastsatta så var det bara att tejpa dit övriga papper på rätt ställen.

Och så här blev mitt färdiga kort. Första panelen med en cocktail från Cocktails and dreams.

Vid nästa vändning så ser man motorcykeln och då får man även en tjuvtitt på panelen under.

Nästa uppslag blev det dags för vin.

Och sista uppslaget visar Cheshire katten från Alice i Underlandet. Under den svartvita panelen så finns det plats för att skriva en hälsning.

Jag valde att dekorera lite under lappen med en mönsterpapper från Doodlebug. Hälsningen skrevs på luckan.

Hoppas ni fått lite blodad tand och vill testa på att göra en evighetskort. Välj dock en dag när pysselsjälen är helt lugn, du är stadig på handen och har ätit en god frukost/middag. Man behöver alla hjärnceller i behåll om man ska prova på 😉

Stort grattis igen Tettiz!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Ett evighetskort med Visible Image stämplar

  Tettiz

  (22 augusti, 2023 kl. 13:27)

  Ett helt MAGISKT kort som jag är lycklig ägare till! TACK för kortet och TACK för tutorialen – jag ska definitivt testa att göra ett evighetskort! Det är helt trollbindande att sitta och vika fram en ny sida, och en till och en till… 😍

Lämna ett svar