Massor med boxar med Lawn Fawn Halloween shadow box add-on

I det senaste Lawn Fawn-släppet så kom en add-on till den interaktiva dien Shadow box card som heter Shadow Box card Halloween add-on. Med denna så får man möjlighet att bygga shadow box med Halloween-tema. I die-setet så ingår förutom själva fönstret; spökhus, träd, spindel, fladdermus, måne, grind och en kulle. (Och man måste ha orginal-diesetet för att få delarna som gör själva lådan.)

Jag skar ut en mängd cardstock och började bygga. Man kan använda endast de olika diesen i setet och bygga kort med endast diecuts eller så går de utmärkt att para ihop med Lawn Fawns stämpelset, här har jag använt den senaste Wild Wolves och Wolf Before n’ Afters men det skulle passa utmärkt med andra Halloween stämpel set.

Ingen tutorial idag utan tänkte endast inspirera med exempel men Lawn Fawn har många bra tutorials på sin YouTube-kanal.

Här är första tutorial för Shadow Box Card:

Och här är tutorial för Shadow Box Card Halloween add-on:

För mitt första kort så skar jag ut basen och träden i grått cardstock. Jag satte ihop de två delarna av lådan med Power tape och skar sedan ut en bit mönsterpapper att sätta som bakgrund. Jag föredrar att använda Power tape för denna typen av interaktiva kort i och med att man viker upp och ned ofta. Power tape gör att det sitter ordentligt, även över tid. Det är bättre att sätta dit bakgrunden efter man satt ihop den första delen av lådan för då kan man täcka skarven som annars syns. Jag satte sedan dit de två kullarna i svart och satte ihop lådan med Power tape.

Dags för att dekorera. Spökhuset kommer i två delar, en som du sätter bakom för att lysa upp fönstren och en framsida. Jag gick igenom mitt förråd av mönsterpapper och hittade en liten bit orange som jag limmade bakom det svarta huset. Månen skars ut i vit cardstock och fick lite distress ink i Wilted violet på ena kanten. Jag använde sedan även några av stämplarna från Wild Wolves setet. Hälsningen klistrade jag bakom lådan (bild kommer längre ned).

För nästa låda så använde jag mig av svart cardstock som bas. Jag ville dock ha ett månlandskap som bakgrund och använde då det lila Watercolor wishes pappret från Lawn Fawns mönsterpapper. Först sätter jag ihop skarven på lådan, sedan fäster jag tre mönsterpapper med dubbelhäftande tejp, två för kortsidorna och en för långsidan. Här så dekorerade jag även långsidan med en Stitched tree border utskuren i grått cardstock. Nästa steg är att sätta dit ena sidan av kullen och sedan fäller man ihop och sätter då dit andra sidan av kullen och skarven på lådan.

Även här så fick vargarna, trädet och stjärnorna från Wild Wolves dekorera lådan. Månen kommer från setet Spooky forest backdrop.

Sedan ville jag prova att göra kort med endast diecuts. Jag använde diecuts som både kom i Halloween add-on setet men även från Spooky forest backdrop (gravstenarna):

Jag började på samma sätt som tidigare, satte ihop de två bitarna av lådan i grått cardstock men sedan tog jag vitt pigment ink och gjorde moln med en molnstencil för att dekorera insidan av lådan. Molnen sträcker sig hela vägen runt på insidan:

Gravstenarna fick lite Black soot distress ink längst upp och sedan hittade jag två ”pumpaansikten” i Lawn Fawn stämpelsetet Costume party för att dekorera.

Mitt sista kort blev så här. Även här har jag blandat diecuts från Halloween add-on setet och Spooky forest backdrop:

Kortet är gjort på samma sätt som de ovan, dyk ned i din stash av mönsterpapper så finns det garanterat mycket att använda som bakgrund i dessa små kort. Här har jag gjort det lite extra glittrigt genom att använda Lawn Fawns Sparkle Glaze på fladdermössen och träden.

Att få plats med hälsningar på denna typen av kort kan ibland vara lite utmanande. Man kan alltid sätta en banner med text på framsidan om man vill men jag brukar tycka om att dekorera baksidan och stämpla min hälsning där samt även skriva mitt meddelande.

En bonus jag upptäckte med detta set är att den biten som blir över när man skurit ut hålet på framsidan blir perfekt att använda som dekoration på baksidan. Med lite god vilja passar den i stående format även på sidorna (jag var tvungen att skära av 1-2 mm i topp och botten men det fungerade fint). Här blev kanterna inkade med Black soot distress ink och fick även en heat embossad hälsning, ett pumpaansikte och en fladdermus. Om man vill kan man ju fortsätta att bygga scenen runt om, endast fantasin som sätter gränserna.

Hoppas ni blivit sugna att testa på att göra Shadow box kort, det är riktigt kul! Nästa steg för mig att prova är att göra fönstret i ett vanligt kort, skulle bli fantastiskt som shaker-kort. Vilken typ av scen skulle du bygga?

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar