Inkiga bakgrunder och läskig skog med Lawn Fawn

Jag har inte så många bakgrundsdies i mitt förråd men jag föll väldigt hårt för Spooky Forest Backdrop från Lawn Fawn som kom i deras höst release så den fick följa med hem. Denna bakgrundsdie behöver man inte bara använda för spökliga skogar utan kan användas för alla möjliga skogsscener. Men idag tänkte jag koncentrera mig på inkiga bakgrunder och just denna backdrop die.

Till dessa kort har jag använt följande produkter från Lawn Fawn;

Övriga produkter;

Jag började med ink blending. Jag älskar ink blending. Om pysselmojon tryter och jag inte vet vad jag ska göra för något, går jag nästan alltid tillbaka till att göra bakgrunder och då gärna genom ink blending. Här har jag använt Distress Oxide på Distress White Heavystock papper (går även väldigt bra att blanda på Canson Watercolor paper eller på Ranger Watercolor paper) ihop med Nighttime Sky stencilen. Jag fäste cirkeln på mitt papper med en bit dubbelvikt washitape och blandade från ljusaste färgen till den mörkaste. När jag var färdig så tog jag bort cirkeln och placerade den andra stencilen med mönstret ovanpå och blandade på det. Jag tycker om att arbeta med Rangers mini ink blending tools men det finns en uppsjö av olika borstar och verktyg som man kan prova.

Till detta kort så har jag använt färgerna; Shaded lilac, Wilted violet, Villainous potion och Black soot. Månen fick lite Tumbled glass och Weathered wood. Spooky Forest Backdrop skars sedan ut i svart och grått cardstock. Det gråa klippte jag bort delen med trädstammarna men behöll grenarna och marken. Jag fäste sedan detta lite skiftat åt sidan från det svarta så att man får en skugga av det. Det samma gjordes med Stitched Tree Border dien i bakgrunden. Hela backdropen fästes sedan med foam strips så att den lyftes upp från bakgrunden. Foam strips är perfekt för dies som är lite smalare där den vanliga tejpen hade stuckit ut på sidorna. Man kan i detta läge väldigt enkelt göra detta till ett shaker-kort genom att fästa acetat på ramen men det får bli nästa gång istället :).

Jag dekorerade sedan med vargen från Wolf Before n’ Afters samt fågeln från Wild Wolves. Hälsningen kommer från ett äldre stämpelset som heter just Happy Howloween.

För nästa kort så använde jag mig av följande Distress Oxides för min ink blending; Salvaged patina, Peacock feathers och Black soot. Månen är ofärgad.

Genom att låta månen vara helt ofärgad så lyser den oerhört mot den ink blendade mörka bakgrunden. Jag skar ut två bitar Blue Oasis cardstock med Stitched Hillside borders och la till lite ink blending med Uncharted Mariner för att mörka ned dem och fäste dem på kortet ihop med två av de medföljande träden från Spooky Forest Backdrop. Stämplar från Wild Wolves setet fick pryda detta kort. Hälsningen kommer från det äldre stämpelsetet Happy Howloween (som jag tycker passar så himla bra med vargerna :)).

För det sista kortet så använde jag mig av följande Distress Oxides för min ink blending; Tumbled glass, Uncharted Mariner och Black soot. Månen fick färg med Squeezed lemonade och Wild honey. Spooky gate fick lite tillägg av Forest moss Distress ink och gravstenarna av vitt pigment ink.

Pysselbekännelse: Jag hade redan monterat min Spooky Forest backdrop på min bakgrund innan jag skulle till att dekorera med andra motiv. Det innebar att min varg var tvungen att placeras längst ned på kortet (annars hade han gjort en liten onormal flygning i och med att han inte skulle ha vidrört marken och då skulle det blivit väldigt tomt i mitten). För att bygga upp bakgrunden så valde jag därför att montera gravstenarna väldigt högt (de flyger faktiskt i luften) men med de andra motiven framför så syns inte detta. Gör jag om detta kort så får det även bli en ”hillside” på insidan så man kan lyfta det främre motivet in i bilden. Nåja, det är lätt att vara efterklok 😉

Jag använde mig av ugglan, spökena och stjärnorna för att fylla upp den övre delen av min panel.

Den nedre delen är då alltså fylld med Spooky gate, gravstenar, grästuvor och en varg. Stolparna och vargen är monterad på skumkuddar för att ge lite mer dimension. Det samma gäller alla spökena.

Det lär nog bli mer ink blendade Halloween-kort för min del, de här var roliga att göra.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar