Snabba kort med färdiga bakgrunder

Hej!

Idag vill jag visa hur du enkelt kan göra kort med färdiga mönsterpapper. För jag tror inte jag är ensam om att ha en hel del pappersblock eller 12×12 papper med fina mönster på.

Produkter jag använt utöver mönsterpappret:

 

Jag började med att välja ut vilka bakgrunder jag ville ha. Sen skar jag ut dom i den storlek jag ville ha på mina kort. I det här fallet så har jag använt amerikansk A2, vilket är nästan uteslutande den storlek jag använder när jag gör kort. Amerikansk A2 är inte alls som europeisk A2 utan mycket mindre. Måtten är 4.25 inch x 5.5 inch.

Sen har jag valt en die som skär ut mönster som passar till den här storleken. Det behöver man såklart inte ha, det går utmärkt att göra det här med bakgrundsdies som är som våra A6-kort, man får anpassa bakgrunden till dien helt enkelt.

Det utskurna mönstret valde jag sen att färga in med matchande distress ink, för mönsterpapper kan ju ibland vara lite väl mönstrade och då blir det lätt rörigt med ytterligare ett lager mönster.

Efter att jag färgat in det utskurna mönstret med Distress ink så sprayade jag lätt med shimmer spray. Antingen i färgen Frost eller guld, beroende på vad som passade bäst ihop med mönsterpappret. Och sen så satte jag dit en hälsning, antingen med en färdig die från Lawn Fawn, Giant Merry Christmas eller så stansade jag ut bokstäver och skrev God Jul.

Längst ned är två exempel på kort som inte är julkort. Dom texterna är också färdiga textdie från Lawn Fawn.

Önskar dig en härlig pysselvecka!

/Katti

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar