Snabba julkort Maja Design papper och färdiga kortbaser

Jag älskar att göra julkort. Jag gör faktiskt julkort året runt för att jag ska slippa julstressen och faktiskt få använda alla dessa underbara stämpelset man samlar på sig 😉 Denna gång vill jag visa er hur man kan göra en bunt med relativt snabba julkort med mönsterpapper, färdiga kortbaser och några stämplar.

Till dessa kort så har jag använt;

Jag började med att stämpla upp tomtarna på Neenah Solar White papper som är ett bra papper när man ska färglägga med alkoholbaserade pennor. Jag valde de juligaste tomtarna i setet, färglade dem och skar sedan ut dem med tillhörande dies (som är på 50% just nu förresten).

Jag valde sedan ut papper från blocket Traditional Christmas. Genom att köpa pappersblocken så får jag hjälp med att välja papper som redan matchar med varandra. Väldigt smidigt. Jag plockade ett papper som jag ville ha som bas och sedan ett matchande som bröt av i designen.

Jag skar sedan ut cirklar och stämplade dem med granar (från mina gömmor) i olika gröna färger. Tomtarna monterades sedan ovanpå dessa. Jag stämplade sedan upp hälsningarna med Versamark på svart papper och heat embossade med vitt.

Jag använde sedan den 3:e största dien i Hero Arts Rectangular Infinity dies och skar ut mönsterpapper med den och monterade på kortbaserna. Dessa kortbaser är ju gjorda efter svenska mått och för att få dessa att gå ihop med de amerikanska diesen så måste man välja en die som passar pappret men sedan skära ned kortbasen så att det matchar. Med den 3:e största dien så kunde jag skära ned kortbasen något och få så mycket vit ram som jag ville ha.

Papper och texter monterades sedan omväxlande med lim och 3-d kuddar. Här kan man välja om man vill ha kort som går enkelt att posta och då göra dem platta eller om man vill ha lite mer intresse så kan man bygga upp dimension genom att montera cirkeln på 3-d kuddar och kanske sedan även någon av figurerna. Bara fantasin som sätter gränser.

Här kommer närbilder på varje kort;

Julen är nu endast 56 dagar bort, har du kommit igång med dina julkort än?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar