Gamla favoriter från Altenew

Det finns vissa stämpelset som jag gärna återkommer till, trots att jag har använt dem sååå många gånger redan – Altenews Sweetest Peas är ett av dem.

När jag skapade dagens kort blev det med lite härliga ränder i bakgrunden – gjorda med Altenews stencil Ombré Stripes och Distress Oxides i gult/orange. Blomstämplarna embossades med vitt pulver och färgades in med Nuvo Shimmer powder – jag använde färgerna Catherine Wheel och Solar Flare. Jag använde akvarellpapper till blommorna, så att jag kunde vara säker på att pappret tålde en del vatten och gnugg med pensel.

När allt var torrt kunde jag stansa ut blommorna (har man inte dies till sina stämplar får man klippa – då är det bra att ha en bra sax) och montera dem med 3D-kuddar på bakgrunden. Jag stämplade och embossade en av texterna från setet på svart cardstock och satte fast även den med 3D-kuddar. Förutom min tvångsmässiga ram med svart penna runt kortet och ett lager svart cardstock bakom panelen, så använde jag också Nuvo Crystal drops för att lägga till min ’final touch’ på kortet.

Lite färg är väl aldrig fel när vi nu har klivit in i mörka november?

Materiallista:

Altenew – Ombré stripes

Altenew – Sweetest Peas

Distress Oxides

Nuvo Shimmer powder (Catherine Wheel och Solar Flare)

WOW! embossingpulver

Versamark – stämpeldyna

EK Success – Powder tool applicator

Nuvo – Crystal Drops

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar