Imitera mera – inspirera flera! – en utmaning

Tycker du också det är lite trögpysslat nu? Lite dåligt med inspiration och pysselidéer (pyssellust)? I så fall har vi medicinen för dig; Imitera mera – inspirera flera!

Vi blev inspirerade av en video av desigern CZ Design där hon och en pysselkompis skickar ett kort till varandra och sedan är idén att man ska inspireras av kortet. Man kan antingen göra en CASe (vilket står får Copy And Share everything) vilket innebär att man gör en nära kopia på kortet eller så kan man freestyla helt som man vill och skapa med det som man blir inspirerad av på kortet. Tanken är att man sedan delar detta med andra pysslingar för att fler ska kunna få ta del i det roliga.

Så, vi tänkte så här, klart att vi testar detta på Pyssloteket också. Vi tänkte oss att vi kör denna utmaning i vår Facebook-grupp. Man anmäler sig i inlägget om utmaningen. Efter anmälningstiden gått ut så lottar vi ihop deltagarna. Man får sedan kontakta den man blivit ihoplottad med för att byta adresser så att man kan skicka varandra ett kort. (Kortet man skickar behöver inte vara nygjort.) När man har fått sitt kort så inspireras man av det och skapar ett nytt alster. Man delar sedan detta alster ihop med inspirationskortet i inlägget i Facebook-gruppen och taggar sin kompis. Enkelt!

Följande tidplan gäller;

  1. 8-18 november, anmäl dig
  2. 19 november, vi lottar ihop deltagarna
  3. 20-26 november, skicka ett kort till din kompis
  4. 26 november – 31 december, skapa ditt alster och dela det i Facebook-gruppen ihop med kortet som du fick

Och för att inspirera er lite till att komma igång med denna utmaning så har jag och Katti gjort detta och tänkte nu dela korten som vi skapade.

Kattis kort till Marianne

Jag fick följande kort av Katti:

Jag älskade den inkade bakgrunden, heat embossingen i guld och användningen av vellum.

Så, jag försökte återskapa den härliga bakgrunden med hjälp av ink smooshing med både Distress Ink och Distress Oxide Inks. Jag använde mig av vellum och heat embossade mitt motiv på den. Jag la till min hälsning direkt över motivet precis som i originalet och hittade sedan några dekorativa pärlor som extra bling:

Stämpeln är från Stampers Anonymous och hälsningen kommer från ett set från Colorado Craft Company.

Lite närbilder:

 

Mariannes kort till Katti

Jag fick följande kort av Marianne:

Mariannes kort var ju väldigt ”Halloween-igt” så att såklart ville jag köra på samma tema.

Älskar att inkblenda och jobbar mycket för att få färgerna att gå ihop! Så inspirationen jag fick av Mariannes kort var bakgrunden och att jag skulle försöka bygga någon slags scen. Jag ville också få med vellum på kortet på ett någorlunda naturligt sätt. Så det blev ju perfekt som fönster på huset!

Både huset och fladdermössen är dies från Sizzix/Tim Holtz och jag har använt Distress Ink till bakgrunden. Den lilla texten kommer från Creative Expressions färdiga kort med texter som man kan klippa ut och även foliera om man vill.

 

Vi hoppas nu att ha inspirerat er till att delta i denna lilla utmaning. Här är länken igen till Facebook-gruppen, in och anmäl er.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar