Sax, cardstock och punchar!

Idag har jag gjort kort som är hyffsat back-to-basic utan en massa fina dies, fancy vikningar eller annat komplicerat. 😉

Börja med bestämma dig för vilket format du vill ha på ditt kort. Jag ville ha stående och mina kort är A2 i storlek. Dvs 4,25*5,5 inches eller 10,8*14 cm.
Jag skar sedan till cardstockremsor i mina valda färger. Jag valde även ett par i glitter, metallic och holographic papper. Mina remsor är 4,25 inches breda och 1,5 inch på andra ledden. Ju smalare remsor desto kortare lugg och desto fler krävs för att täcka kortets höjd.

Sen är det bara att klippa på. Jag sparade ca 1 cm i ovankant på varje remsa. Jag testade olika saxar men tyckte nog att de från Timpan fungerar bäst då de har lite ”tand” på eggen vilket gör att saxen tar tag i pappret på ett trevligt sätt.

Jag limmade sedan fast mina remsor lite omlott med start i nederkanten. Det blir ganska tungt så jag valde att montera mina remsor på en bit cardstock i samma storlek som min kortbas för ytterligare stadga. Jag stansade ut några cirklar med punchar i storlekarna 1/2, 3/4 och 1 inch i glittrig cardstock och limmade fast dem lite slumpmässigt på mitt kort.

 

7:an är en die från Hero arts som jag stansade ut i svart cardstock två gånger och limmade ihop för att få lite stadigare. Jag sprayade den sedan med Shimmer Spritz Frost. När den torkat helt monterade jag den med 3d-kuddar på mitt kort. Jag avslutade med ett lager glossy accents. Shimmer Spritz och Glossy Accents ihop blir magiskt! Testa!

Se! Magi!

Det blev ett kort till, till annan födelsedag. 😉
Hoppas ni har det bäst allihop!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar