Julkort skapade på en spik

Du har kanske hört uttrycket att koka soppa på en spik? Lite så kände jag när jag äntligen blev av med mina smala pappersrester sen flera års julkortskapande, inte för att jag har någon som helst brist på nya(re) papper med julmotiv men ändå, det känns alltid lite extra bra att slippa slänga. 

Jag råkade över en grupp på Facebook för just idéer om hur man kan använda upp småbitar och rester på olika mer eller mindre kreativa sätt och plötsligt var inlägget som jag väntat på där! En kvinna hade gjort julgranar med olika pappersremsor och jag präntade in den idén i min hjärna för att inte glömma. Jag har ju någon form av svaghet för julgranar och varje år är jag lika sugen på alla nyheter med just granmotiv, fråga mig inte varför! Hur som haver så satt jag en kväll och sorterade mina remsor i någorlunda passande/matchande högar och skred till verket. Eftersom jag inte kan slänga även den minsta pappersbit (jag övar på att göra det) så sparar jag såklart remsorna som blir över när jag skär ner mina kortbaser för att passa de amerikanska måtten bättre och som av en händelse passade ju dessa perfekt att ha som stam till mina granar. Förutom stammar kan man använda dessa till att stämpla texter på, det är huvudsakligen därför jag inbillar mig att jag behöver spara på dem 😉

Så långt var ju detta projekt ganska skoj och det blev rätt fina granar, men ingen gran utan julstjärna, typ, så jag grävde lite bland mina utstansade småsaker och hittade ett gäng stjärnor som passade bra på de lite mindre granarna. De större fick de utstansade fönstren från Mama Elephants Star grid window som jag naturligtvis också sparat i flera år med tanken att “de kan jag använda till nåt annat”… Uppenbarligen hade jag inte fel meeeen, man undrar ju lite hur lång förvaringstid som är rimligt… Nåväl.

Texter och ord kommer mestadels från Hänglar Wings olika julset, dessa fick jag stämpla upp fler av för de färdiga tog slut 😉

Jag skar även ut lite ramar och bakgrunder i olika papper, en del glitter men även några foil och förutom allt detta fick jag använda en hel del halvpärlor och annat bling!

Text från Hänglar Wings God jul

Ram från Altenew Fine frames cover die

Text från Mama Elephant Easy x-mas greetings

Ram från Altenew Fine frames cover die

Text från Hänglar Wings Julsånger

Ram från Altenew Fine frames cover die

Text från Hänglar Wings Mer jul

Ram från Altenew Fine frames cover die

Text från Hänglar Wings god jul die

Ram från Altenew Fine frames cover die

Text från Hänglar Wings Mer jul

Ram från Avery Elle Invitation frame die

Text från Hänglar Wings Mer jul

Ram från Avery Elle Invitation frame die

I ett desperat försök att variera mig lite efter alldeles för många, alldeles för lika kort, testade jag att sätta en bakgrundspanel på detta kort. Panelen hade jag utskuren i gammalt glitterpapper som jag inte ens minns ursprunget till men textdien är i alla fall från Hänglar Wings god jul die.

 

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar