Måla julkulor med mig på youtube!

Hej!
Idag har jag varit i farten med akvareller och penslar igen. Något som tilltalar mig extra mycket just nu.
Hela processen kan du se här på youtube!

Jag letade fram alla stenciler jag hade med cirklar och använde de som mall när jag ritade mina kulor.
Här är några som finns i lager just nu. Bubbles and Fizz, Circle Frame, Big Bubbles, Nighttime Sky.

Jag har använt akvarellpapper, akvarellfärg, penslar och såklart vatten. Jag har använt akvarellfärger som är metallic också samt vit gesso.
Det går lika bra med vit akrylfärg också. Späd med lite vatten först bara. =)

 

Sugen på att testa akvarellfärger så tycker jag du ska hoppa på tåget nu! Idag och i morgon är det 40% rabatt på allt i butiken utom MISTI, BigShot och skärmaskiner.
Läge för klipp med andra ord!

 

I videon använder jag det dyrare setet som Altenew klassar som ”professional”.  Det innehåller 24 färger. Jag skulle säga att den största skillnaden mellan seten är att det här dyrare setet har ”renare” pigmentblandningar, dvs risken för att det blir brunt/grått/trist när man blandar färger är mindre än med det andra setet.
Det billigare setet innehåller dock 36 färger vilket såklart minskar behovet av att blanda egna färger. Det är alltså en smaksak vilket man väljer.
Jag upplever det billigare lite mer opaka också, dvs mer täckande och mindre transparanta.

Lite guldsplatter som avslutning gör det lite festligare.  Jag har använt metallic akvarellfärg men detta fungerar lika bra!
Luna Paste Gold Rush 
Gloss Spray – Gilt
Späd med vatten till önskar konsistens innan du stänker bara. 🙂

Textstämplarna jag använt på korten är gamla från Mama Elephant som heter Easy Xmas Greetings.
Jag valde att stämpla och embossa med guld respektive silver på vitt och svart cardstock.

Hoppas allt är fint med er alla!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar