Dags för Ta-Da! Diorama! från Lawn Fawn

Det var så mycket jag tyckte om i höstens släpp från Lawn Fawn så jag har inte hunnit med att visa allt än. Så, här kommer några kort med den interaktiva dien Ta-Da! Diorama! (Hur kommer de på namnen egentligen ;))

När jag såg filmerna på hur den var gjord tyckte jag den såg enkelt ut och det var tilltalande när man faktiskt kunde plocka isär och plocka ihop igen, bara mekanik och inte så mycket limning. Som vanligt, kolla in Lawn Fawns introvideo som visar hur man sätter ihop denna die. Nedan kommer lite extra tips och tricks från mig när jag satte ihop mina första varianter.

Här kommer mina första varianter på detta interaktiva kort med lite varierande svårighetsgrad:

Efter att man har satt ihop några stycken så märker man lite var man får lägga lite extra krut och vad man kan ”komma undan med”:

  1. På den främre ”flärpen” man sätter i, kan endast låga saker monteras. Inget ut mot kanterna, om det inte monteras på själva ”flärpen” i sig.
  2. Ramen på framsidan blir lätt ostadig och kan förstärkas genom att man monterar 2 på varandra eller genom att man fyller upp med figurer etc så att den blir stadigare.
  3. Kortet ska förvaras horisontellt. Förvarar man det vertikalt så ”trillar” ofta ramen av. Inga problem att sätta tillbaka men det kan vara lite irriterande för mottagaren om denna inte är kortmakare 😉
  4. Det går utmärkt att montera saker på luckorna, kortet är alltid lätt att öppna.
  5. Montera gärna alla stämplar med ”repositionable tape” först så kan du testa så att allt fungerar innan du använder det starka limmet/tejpen. Det gäller speciellt för den främre ”flärpen”.
  6. Mottagare som är ovana vid interaktiva kort kan behöva en vägledning var man ska ”dra” för att öppna kortet.

 

Ett jätteroligt kort att använda sina mönsterpapper på. Det går åt en del om man ska få allt att koordinera. På kortet nedan så är 4 ark från ett 6×6 block använt; 1 till bakgrunden, 2 till luckorna så att de får samma färg och 1 till ramen längst fram. (Och om man vill sätta kortet på en större kortbas så kan det gå åt ytterligare ett papper.)

Här ser ni ett exempel på hur man kan montera sina figurer på insidan. På den främre ”flärpen” så är ekorren monterad i mitten och då går det utmärkt att stänga kortet. Ekollonen är sedan monterade på det gröna och kommer då heller inte i vägen för stängningen. Om man däremot går för högt upp ut mot kanterna så kommer mekanismen att ta emot och då går kortet inte att stänga. Egentligen inga problem, bara man tänker på hur man designar sin scen!

För att riktigt fylla upp scenen så har jag monterat den i 4 lager. Längst bak börjar jag med träden och en ekorre, på den bakgre gröna så får högen med ekollon och ekorren husera, på den gröna främre så blir det ytterligare ekorre och på ramen längst fram så finns det ytterligare figurer. Man får verkligen tänka i lager på lager med denna die.

Nästa kort dekorerade jag mer på ramen för att man skulle få en scen redan innan man öppnat kortet;

Mycket dekoration på framsidan, inklusive luckorna. Monterat på kortbas.

Och när man då öppnar kortet så får man ännu mer att titta på;

Jag gjorde samma med detta kort och använde även bakgrunden som en del av scenen. Som synes går det utmärkt att öppna luckorna även om ekollonen sitter monterade på dem.

Dien kommer med den lilla bannern längst upp som tillbehör som passar utmärkt att sätta sin hälsning på.

Sista kortet ut så skapade jag en månscen med inkblending längst fram:

Lucka med ink blending och figurer.

Från lite skräppapper skar jag ut ett hjärta med en die från mina gömmor. Jag fäste sedan detta på min panel (som ej var delad vid detta tillfälle) och inkblendade med Distress Oxide inks i blått och svart. Jag använde även en mask längst ned för att blanda dit lite mark. När ink blendingen var färdig delade jag panelen i mitten och fäste den på luckorna till den interaktiva dien.

Jag blandade även en andra panel på samma sätt så att jag även fick min hjärtmåne på insidan. Jag fäste sedan trädet på bakgrunden, satte vargarna på den bakre ”flärpen” och heat embossade min hälsning på den främre. Genom att använda den främre ”flärpen” till hälsningen så kunde jag få med båda raderna från stämpelsetet.

Produkter från Lawn Fawn jag använt till ovan kort;

Ta-Da! Diorama

Let’s go nuts

Wild wolves

Wolf before n’ after

Simply celebrate fall

Stitched tree border

Blandade mönsterpapper

Övriga produkter som använts:

Distress Oxide

Mini ink blending tool

Repositionable tape

Vitt embossingpulver

Nu får det bli all-in på julkortstillverkningen när det bara är några veckor kvar. Denna die måste testas för jultema!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar