Imitera mera – Inspirera flera!

Ja det var titeln på ett jippo som jag och Dt Marianne drog igång i Pysslotekets facebookgrupp. Vi fick väldigt bra respons och jag hoppas alla tycker det här var en rolig idé. Vi kommer säkert köra liknande igen. Vill du vara säker på att inte missa några events så kan du dels prenumerera på bloggen, då får du ett mail när det händer något på bloggen. Du hittar ett litet formulär här till höger om du läser via datorn. Läser du via mobilen får du scrolla ned lite tills du hittar rubriken ”Håll dig uppdaterad”.

Vår grupp på Facebook som Designteamets medlemmar mer eller mindre chefar över hittar du genom att klicka på den här länken: https://www.facebook.com/groups/107454652622993/

Men så till dagens inspiration!

Jag fick ett kort skickat till mig från Mirja Wallenthin, vi gjorde en lottning över vilka som ska skicka ett kort till varandra. Här ser vi hennes fina kort.

 

Jag skulle då tolka det, eller inspireras av det. Eller om man vill, kopiera det rakt av, då kallas det för CASE, Copy And Share Everything. Jag valde att bli inspirerad och direkt när jag fick kortet i min hand visste jag vilken stämpel jag ville använda! Nämligen den här fina som kom förra julen från Stampers Anonymous/Tim Holtz.

Tim Holtz – Festive Collage

Den är så superfin, eller det är 4 stämplar, och dom kom till förra julen, men jag tycker nog man kan använda dom året runt! Jag valde dock att göra julkort, det ligger liksom lite i tiden 🙂

Ja stämpeln nämnde jag tidigare, den stämplade jag med Archival, en vattenfast stämpeldyna för jag visste att jag ville färglägga med vattenfärg. Har man inte några akvarellfärger (vilket jag förstås har) så kan man använda sig av tex Distress Ink som är vattenbaserade att färglägga med. Jag tryckte av lite färg på ett akrylblock, sprayade en dust med vatten och målade sedan med en vattenfärgspensel som man kan fylla med vatten. Mycket praktiskt! Sådana hittar du i olika storlekar här.

Sedan så tog jag en stiching dies, den har liksom falska stygn runt ramen, och stansade ut i lämplig storlek. Jag färgade in kanterna med Distress Ink i färgerna Vintage Photo, Ground Espresso och Black Soot. Vintage Photo färgade in nästan hela kortet med, men lämnade runt själva blomman för att den skulle ”highlightas” lite. När jag färgar in kanterna på det här viset så använder jag helst Ink Blending Tool och inte borstar, tycker att jag får lite mer kontroll och att det inte svävar ut färg överallt. Det finns även en mindre variant av blending tool från Studio Light som är utmärkt till att använda till tex svart färg, för det vill jag bara ha allra ytterst kring kanterna.

Ink blending tool Från Ranger Ink.

Small ink blending tool Från Studio Light

När jag kände mig klar så var det dags att montera ihop kortet. Jag satte det först på en bit svart cardstock och sedan på en krämfärgad kortbas.

Texten heat embossade jag med guld, texten kommer från Sizzix och heter Seasonal Vibes #2

Just det, innan jag monterade ihop allt så stänkte jag lite guldig färg över kortet för att få lite bling och blänk. När jag ändå höll på med det här kortet, och hade grejerna framme så var det enkelt att göra några fler. Och även en kort liten video där du ser hur jag gjorde. Länk till videon finns längst ned här i texten. Och här nedan kommer de andra korten jag gjorde på samma sätt, bytte ut texten bara till lite olika som jag hade färdiga.

Hoppas du också känner dig inspirerad och vill prova på den här tekniken!

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar