Julkort med Merry Mistletoe från Lawn Fawn

Det har varit mycket Lawn Fawn från mig den här hösten och det känns ju dumt att bryta denna trenden 😉 Jag föll verkligen för deras höstsläpp och det finns två produkter som jag inte hade hunnit använda än och det är dien Merry Mistletoe och mönsterpappret Favorite Flannel.

Jag vet att när jag beställde dien så hade jag massa idéer på hur jag ville använda den men när jag nu satt hemma vid pysselbordet så vart det lite blankt. Det är då man får ta till internet och kanske få sig några första idéer. Jag kollade runt både lite på vad Lawn Fawns designteam hade skapat men även en sväng på Pinterest och Instagram. Jag föll till slut för att skapa en scen med några söta djur som myser under misteln.Jag plockade fram dien med det näst längsta namnet någonsin; Reversed Stitched Scalloped Circle Window die och valde två mönsterpapper från blocket och skar ut min cirkel. Tänkte, det är ju lika bra att göra två kort när jag ändå är igång… Tanken var att montera dessa över en ink blendad bakgrund, dekorera med mistel och några söta djur. När jag satt där med de utstansade cirklarna så insåg jag att, jag kan ju lika gärna göra 4 kort, bara att använda den utstansade cirkeln också… För minimalt extra arbeta så fick jag dubbelt så många kort. Sådant tycker vi om!

Sedan letade jag fram en julfilm och kollade på medans jag stansade ut alla delar i mistel-dien; blad, kvist med bär, bären separat och rosettens delar i olika färger av cardstock. Jag använde mig av tre olika nyanser av grönt papper, en röd, en vit och en kraft.

För mina djur så valde jag lite olika figurer från följande set;

Jag använde mig även av dien Merry samt en Simple Stitched Hillside border die. Figurerna är färglagda med alkholbaserade pennor och jag har använt koordinerande dies för att klippa ut dem, det blir så snygga kanter då ;).

För detta kort så gjorde jag en ink blendad bakgrund med Distress Oxide inks och en snöflingestencil. Allt är monterat med antingen dubbelhäftande tejp eller lim förutom figurerna som jag poppade upp med lite 3D foam tape. Ordet Merry är utskuret i Lawn Fawn Sparkle cardstock – Autumn och monterat lite på höjd med några lager i vitt.

Detta kort är gjort på samma sätt som det ovan med skillnaden att den ink blendade bakgrunden går i blå toner samt att jag använt mig av White Puff embossingpulver från Hero Arts och en snöfallsstencil för att få det att se ut som det snöar. Jag tycker White Puff är så coolt för det ger verkligen en extra textur och ”puffar” upp sig. Syns extra tydligt på denna bild;

Jag använde mig även av Lawn Fawn River rock stämpeldyna för att stämpla just vargarna för att få en mjukare bild jämfört med det vanliga svarta. River Rock är en mörkgrå stämpelfärg som fungerar med alkoholbaserade pennor. Den säljs i ett pack om fyra, Pottery Studio, där man även får svart, ljusare grå och en beige.

Här monterade jag cirkeln direkt på kortbasen och stämplade min hälsning i rött. Renens lampor fick lite Lawn Fawn Sparkle Glaze på för lite extra bling.

Och sista kortet ut blir på de söta vargarna från Wild Wolves setet. Tyckte de passade bra där under mistlen.

Än så länge finns det chans att hinna med att göra några julkort och hinna få iväg dem med posten innan jul. Lycka till!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar