Julkort i elfte timmen?

Även om jag i juletid brukar kalla mig för Grinchen, så tycker jag om att skapa och skicka julkort. Detta brukar jag således börja med i tid de flesta år, men i år vet jag inte vad som hände…? Nu sitter jag här och det är redan den 16 december och julafton är redan om en vecka och en dag. Hur många julkort jag gjort? Inte tillräckligt… Men – jag tänkte ta upp några tips på hur man ganska enkelt kan göra flera julkort ganska snabbt, OM det nu skulle vara fler än jag som är ute i sista stund med julkorten. 😉

>>> Använd färdiga kortbaser

>>> Använd mönstrat papper till bakgrund

>>> Stansa ut bokstäver (gärna i spillpapper så går de också åt)

>>> Använd färdiga utklippta/utstansade stämpelmotiv (stämpla annars upp ett gäng och stansa/klipp ut) – gör det enkelt och lägg inte en massa tid på färgläggningen.

>>> Stansa ut snöflingor/hjärtan/stjärnor – vad helst du har att tillgå i dina gömmor.

>>> Använd 3D-kuddar om du tycker att kortet blir platt…

>>> …eller använd Glossy Accents för att ”lyfta” bokstäver eller delar av motiv.

Till mina kort har jag använt mig av lite smått och gott som jag hade i mina burkar med ”färdigt” material – ibland kan jag stansa upp saker ur spillbitar, ibland färglägger jag motiv och klipper ut utan att jag gör några färdiga kort. Dessa är perfekta att ta fram och plocka ur när jag är ute i sista stund, som nu. 😉

Material:
Mönstrat papper – Craft Consortium
Lawn Fawn – Oliver’s Stitched ABC’s
Anita’s – kortbaser
Cardstock
Svart fineliner och vit gelpen
3D-kuddar
Aall and Creates – Gnomes

Lycka till med julkorten (om ni nu inte har gjort klart dem för i år) och god jul!

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar