Snabba kulor

ja julkulor alltså… på julkort vill jag tipsa om idag. Lätta att massproducera, meditativ färgläggning med akvarellfärg och lite stämpling.

Jag får tacka min kompis Nina för inspirationen, vi hade lite julkortspyssel härhemma hos mig för ett tag sen och hon frågade om jag hade vattenfärg för hon vill prova nåt hon sett i sociala medier. Den kvällen målades det julkulor för glatta livet här och någon dag senare modifierade jag designen med mina granstämplar från Studio Light som ni sett mig använda mycket den här hösten.

För den som vill se mig färglägga kulor i dryga 3 min kommer det en liten video på vår Youtubekanal också… 🙂

Det är väldigt simpelt, välj nåt i bra mått för en kula, jag hittade en pappmugg som vi använde undersidan på. Hämta färg från din akvarellpalett och färga in cirkelformen med färg och stämpla sedan på akvarellpapper. Jag använder Canson det är ett prisvärt och bra akvarellpapper för sånt här ändamål tycker jag.

Sedan är det bara att börja måla. Jag börjar med bara vatten på penseln för att aktivera den stämplade färgen i cirkeln och fyller på med mer färg vid behov. Varning… här kan man fastna haha, det syns på en del kulor att jag inte kunnat stoppa mig hehe..

Jag hade sen innan en perfekt cirkelmall så att jag kunde stämpla innanför julkulan och bara på julkulan. Vill minnas att jag använde mina cirkeldies och stansade ut i laminerat kopieringspapper när jag gjorde de här mallarna.

Här blev det lite stänk på hela kortet inte bara på kulorna. fästena på kulorna är från die i gömmorna som jag kom på att jag hade, det går precis lika bra att måla det för hand.

Jag har även sprayat med Shimmer Spritz och på detta kort experimenterade jag med att skugga runt kulorna. Titeln som passade så himla bra i formen kommer från  Colorado Crafts stämpelset Big & Bold Poinsettia Blessings.

Jag gick totalt bananas sen och gjorde många fler på samma tema än jag hann fota innan det var dags att posta årets julkort.

Och till sist direkt från arbetsbordet, det här jag gjorde när jag filmade:

Jag fortsätter nog att pyssla julkort nu när jag kommit igång ordentligt… Det går ju utmärkt att posta några fler typ imorgon med ordinarie porto så kommer det säkert fram innan jul! 🙂

Önskar dig en riktigt god pysslig jul så ses vi här igen 2024 års första dag!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar