Embossingfoldrar teknik#1

Nu kan det hända att ni redan har kunskap om detta och att det är jag…som alltid, är sist på bollen…

I dag får ni se två varianter med stämpeldynefärg och embossingfoldrar, den ena med färgen på ena sidan av foldern och den andre på den andre. Fråga mig inte vilken som är vilken haha… jag måste ALLTID testa mig fram varje gång fast jag nyss sett en video…sån é jag 😉

Den där Jennifer, (McGuire), inspirerade mig men nu kan jag inte hitta tillbaka till videon och länka till den…, det är sociala mediers förbannelse haha 🙂

Well, antingen inkar man med en stämpeldyna på den ena sidan eller den ena sidan. I det här fallet har jag använt silver på ett kontrasterande cardstock.  På ena sidan blir det i bakgrunden och på den andra i förgrunden, men som sagt, du får testa dig fram… Se skillnaden här:

”Traditionell” sida:

och baksidan:

På båda har jag använt en dyna med silverfärg i embossingfoldern Engraved och för att förstärka kontrasten har jag sedan hämtat färg med en brayer på en stämpeldyna i lämplig nyans och applicerat på det hela.

Testade även en annan kulör, lila med följande resultat:

Kransen är Funky Wreath från Sizzix i lite varierande metallic cardstocks samt blommor som jag gjort med en sizzixdie från gömmorna från anno dazumal, tror inte den finns längre men jag är säker på att Timpan designat nya liknade som finns att beställa numer….

Jag sprayade och inkade iallafall en massa cs-paneler i lämpliga kulörer som jag sen stansade ut delarna i, väääldigt mycket stansande kan jag säga för de här tre färdiga korten…

Snöstjärnorna är från Lawn Fawn, Mini snowflakes och likaså de söta mössen från Mice on Ice och Dandy Day

Vilken version gillar du bäst? Själv är jag mest förtjust i ”den otraditionella” jag, den lila eller den blå till höger…men som sagt fråga mig icke vilken sida på embossingfoldern jag inkade för att komma dit… 😉 (Det beror ju på hur du håller den och hur du sen lägger pappret…) Överkurs för mig att förklara… 😉 du får helt enkelt testa dig fram!

Gott Nytt År alla pysslingar! Anna och vi alla i designteamet ser fram emot ett nytt pyssligt år med er allesammans!

När du och jag ses igen blir det en annan liten twist på hur du kan stretcha dina embossingfoldrar! Stay tuned!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar