Utmaningen Lika men olika

I väntan på att Tim Holtz släpper sin sista distressfärg kör vi just nu en distressutmaning inne i Pysslotekets Facebookgrupp!

I korthet går det ut på att skapa två alster som ska vara olika men ändå ha vissa likheter. På varje alster ska du använda minst två olika Distressfärger. Du får använda valfri form av distressprodukter; oxides, spray, kritor, etc. På bägge alstren ska du använda samma av två pysselgrejer. Välj mellan dies, embossingfolder, stämplar, eller stenciler. Det ska inte vara två kopior utan vara en tydlig skillnad som man ser.

Det här var verkligen en utmaning i min smak och här kommer mina två alster. Jag valde att utmana mig själv genom att välja en stencil som jag verkligen gillar men nästan aldrig använder. Till det första korten valde jag oxiderna twisted citron,  salvage patina och villainous potion. Därefter stämplade jag blomman och förstärkte färgerna i blomman med motsvarande färg. Lite splatter i varje färg och en liten stämpel fick avsluta.

Till det andra kortet fick jag klura lite på hur jag skulle använda stencilen på ett annat sätt. Blomman är färglagd med watercolor pencils i färgerna picked raspberry och peeled paint. Bakgrunden är gjord med hjälp av gelpress, där jag använde black soot för att få tll den gråa bakgrunden. Jag tycker det är enklare med gelpressen att få till den nyans man vill ha, jämfört med om man blendar på frihand. Jag ville också ha den ljusare för att kunna använda stencilen, även här har jag använt black soot tillsammans med hickory smoke. Även här kunde jag inte låta bli att stänka så det är både vitt, silver, grått och svart. Blomman är 3d-monterad för att få till dimension.


Här ser man båda korten bredvid varandra. Lika men ändå olika.

Och i utmaningen skulle man också gissa på vilken färg det blir. Min gissning är cremevit! Klockan 18:00 den 13 januari startar livesändningen på Youtube där det avslöjas viken färg det blir.

Inläggsförfattare: Anna-Carin

Senaste tillskottet i designteamet! Återupptäckte den här fantastiska hobbyn under pandemin och har inte slutat skapa kort sedan dess. Numera testar jag även art journal och nosar på bujo. Gillar att prova olika stilar och nya tekniker. Skapar gärna med stämplar, stenciler och embossingfoldrar från Altenew tillsammans med distressprodukterna från Tim Holtz.

Lämna ett svar