Testar Lindys Magicals med texture paste

Blev så inspirerad när jag såg en teknik på Instagram som visade hur man kan använda Lindys Magicals med texture paste och jag som älskar vattenfärgspulvar var ju bara tvungen att testa. (Vill du kolla in orginalet så gå till Martina på Instagram.) Jag använde mig av följande;

Som vanligt så glömde jag ta processbilder men försöker väga upp detta med många färdiga bilder och förklaringar istället 😉

Tanken är att man gör tekniken och får två kort av en och samma teknik. Så, man börjar med att skära ut dies ur en panel. Jag använde mig av Canson Watercolor paper och Bazill cardstock i svart och Kraft. Vi kan börja med katterna från setet Mischevious;

Jag valde ut dies och placerade på min vita panel och sedan tejpade jag temorärt fast den på den svarta paneln och drog ett lager av texture paste över detta med en palettkniv.

Steg två är att sedan pudra på LITE vattenfärgspulver. Jag använde Lindys Magicals men det skulle givetvis fungera med andra pulver också. Jag tycker det är roligt att använda den typ av pulver som innehåller flera färger för det blir en väldigt häftig effekt med denna teknik.

Steg tre är att sedan sprida ut pulvret, med hjälp av palettkniven. Jag drog både uppifrån och nedifrån (utan att rengöra spateln) och fick på så sätt färgskiftningar över hela panelen. Rengör sedan din spatel så att inte texture paste fastnar på den 😉

Steg 4 blev att försiktigt pudra lite embossingpulver över hela härligheten. Jag valde färger som var liknande till Magicals pulvren. När detta var färdigt så lyfte jag FÖRSIKTIGT av den övre paneln och la sedan båda panelerna att torka.

Steg 5 är att värma upp embossingpulvret så att det smälter. Jag var lite för snabb att göra detta så då fick jag texture pasten att bubbla upp. Man slipper detta om man inte är så otålig och helt enkelt bara väntar på att den torkar, då går det hur bra som helst.

Denna panel fick lite svart stänk innan jag fäste den på en svart panel för att mönstret ska framtyda extra mycket. Texten heat embossade jag i guld och skar ut med en cirkeldie och fäste med skumtejp.

Och så här blev den svarta panelen när den var färdig. Samma hälsning som den ovan.

För nästa kort så testade jag ett annat mönster, ett tassavtryck. Man får välja die så att mönstret framtyder tydligt på både positivet och negativet. Genom att välja en die som är mer öppen så får man tillräckligt med texture paste på negativet så att effekten med Magicals och embossing pulver uppträder på båda. På dessa kort så använde jag en Kraft color på negativet för att se hur effekten skulle bli, jämfört med vitt eller svart.

Lite stänk med svart vilket även hjälper till att dölja att avtrycket inte blev helt perfekt. Det kom lite texture paste utanför. I det stora hela tycker jag inte att det gör något men lite stänk kan alltid distrahera ögat så man inte ser det som inte blev helt perfekt.

För lite extra intresse så använde jag mig här av två av de vita diecutsen och poppade upp dem med skumtejp.

Sista korten ut blev dessa;

Samma teknik som de andra korten, men här är både positivet och negativet i vitt.

Jag tycker om alla effekterna av färg som man får med både Magicals och embossingpulver. Det svarta stänket gör sitt till också. För texten så klippte jag ut den för hand för att inte täcka över för mycket av bakgrunden med en stor banner.

Och så här blev det sista av korten. Jag älskade den här tekniken och kommer testa den med andra dies och andra färgkombinationer. Ett kul sätt att använda sina embossingpulver på ett lite annorlunda sätt.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar