Årets första julkort

Hallå där alla pysslare!

Nu var det ett tag sedan som jag gjorde ett inlägg. Jag har haft armen och handen i gips men börjar nu så sakteliga kunna använda handen lite försiktigt. Abstinensen till pyssel är svår så de korta stunder jag kan sitta är så uppskattade.

Eftersom mycket av julkortssäsongen snöade inne för min del pga gipset så kickar jag igång året med två julkort.

Jag har använt mig av snöflingor från Spellbinders -Delicate Snowflakes Etched Dies (S5-594), som jag har specialbeställt med Anna, till båda korten. Det är ett set med fyra fantastiska snöflingor så kolla in det och maila Anna om du är intresserad. Man behöver ju inte bara göra julkort med dessa utan alla former av vinterkort funkar ju bra. Banderollerna jag har använt är Spellbinders -Make It Merry Sentiments Etched Dies.

Till detta första kort har jag även använt embossingfoldern Sizzix -Textured Impressions Embossing Folders -Snowflakes. För att snöflingorna skulle synas bättre drog jag lite försiktigt med en vit dyna över de upphöjda snöflingorna. Jag använder Hero Arts -Pigment Ink Pad – Unicorn. Snöflingorna har jag stansat ut från diverse spillbittar av glittriga och skimrande papper. Du hittar olika sådana papper HÄR.

Till snöflingorna får man också med själva ”ramen” som är lite större än snöflingan så att man kan göra så som jag har gjort på detta andra kort. Jag gillar den effekten. Jag har monterat det svarta embossade cardstocket på 3D-kuddar så att det ska bli ett djup in till snöflingan. Efteråt insåg jag att det hade blivit bättre effekt om jag hade dubblat lagret med 3D-kuddar. Tyvärr har jag tappat bort förpackningen till denna embossingfolder men vet att jag köpt den genom Anna för ett bra tag sen.

Försökte ta en närbild i ett annat ljus så att ni skulle få se hur läckert det blir med svart cardstock och en embossingfolder med snöflingor.

Hoppas att ni fått lite inspiration!

Kram Åsa

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar