Längtar du efter blommor och grönska?

Det finns alltid blommor på Pyssloteket i väntan på vår, värme och växtlighet! Jag har gjort ett kort med Visible Images stämpelset Where Flowers Bloom (i skrivande stund finns det bara ett set kvar!) med lite rosa, turkos och svart/vitt.

Jag började med att skära till en bit Neenah cardstock att stämpla på. Eftersom jag ville embossa, tog jag mina ganska blöta Distressdynor att färga in stämpeln med och embossade totalt tre gånger med Wow! embossingpulver (clear) för att få en rejält embossad yta. Sedan stämplade jag bakgrundsstämplarna med Altenew dye ink och svart Memento ink innan jag ritade ram med Uni-ball fine liner runt panelen. Jag satte fast hela panelen på svart cardstock med dubbelhäftande tejp och tog de svarta spillbitarna av cardstock till att stämpla texterna på. De embossade jag sen med vitt embossingpulver från Wow! och klippte ut dem och fäste på kortet – två limmade jag direkt mot bakgrunden och en satte jag fast med 3D-kuddar för att få lite variation/höjd. Allt monterades sen på en färdig kortbas från Anita’s i storlek 14,8×21 cm (A5-storlek).

 

Materiallista:

Visible Image – Where flowers bloom
Distress Oxides
Wow! – clear och vitt embossingpulver
Neenah cardstock
Svart cardstock
Anita’s – kortbas
Memento ink
Altenew dye ink
Svart Uni-ball fineliner

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar