Embossingfolderteknik #2 Trial and error

I det här fallet skulle jag översätta det till typ ’misslyckas och försök igen’ vilket händer mig rätt ofta när jag ska testa nåt jag blivit inspirerad till i sociala medier. Tekniken med embossingfolder som jag visar idag såg så himla enkel ut när Jennifer McGuire visade den men för mig ville det sig inte… vid första försöket.

Men skam den som ger sig…

Tekniken innebär att du embossar ett glossy eller metallicpapper och slipar bort det upphöjda med ett slippapper för att sen färgsätta det i annan nyans. Utan att rugga upp ytan med slippapper skulle färgen inte fästa utan ligga ovanpå det blanka. Alla glossy och metallicpapper som har en vit kärna, vit baksida ska fungera enligt Jennifer. Vid första försöket fick jag inte färgen att fästa i det avslipade, fick faktiskt inte till någon nämnvärd effekt överhuvudtaget men så bytte jag till nytt slippapper och en annan slags färgdyna och då blev det något helt annat.

Jag har använt embossingfoldern Poinsettia från Nellie Snellen. Kortbaserna till vänster är embossade på ”vanligt” vis med texten på embossingfoldern uppåt och metallpappret likaså (finns ingen text som hjälp brukar jag märka upp den sidan med en tejpbit). Nu är blommorna upphöjda och avslipade av sandpappret så färgen jag applicerar hamnar på blommorna.

När jag istället vänder metallen nedåt i embossingfoldern så blir blommorna nedsänkta och bakgrunden upphöjd, avslipad och infärgad. Tror jag gillar den sistnämnda bäst. Vilken gillar du mest?

Jag testade att göra som Jennifer och dra en silverdyna över men fick fortfarande inte till det…. det blev mest kladdigt  och ingen större effekt så jag gick över till vanliga distressdynor istället och då blev det mer effektfullt. Fotona gör inte det hela rättvisa, på den översta har jag använt metallicpapper silver och grönt, iced spruce och på den undre metallicpapper i rosé och seedless preserves.Färdigställde korten med diecuts och stickers från Simple Stories och stämplar från gömmorna.

Lite smått och gott som redan låg på pysselbordet fick avsluta de rosa bakgrunderna. Mössen kommer från Lawn Fawn Dandy Day.

Ber om ursäkt för att bilderna inte så skarpa..trots ljuskub blir det oskarpt …. blir så trött. Jag längtar efter ordentligt dagsljus …eller ska jag kanske längta efter en ny mobil med bättre kamera kanske 🙂 Men ljuset, ljuset är i antågande! Ljuvligt eller hur!?! Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar