Lika men olika x 3

Visst har ni väl sett att Tim Holtz släppt sin sista nyans (av brunt 😉) – scorched timber. Vi gillar den! Som Katti sa ”En användbar brun utan för mycket rött i sig”. Och Malin kände lite skogshuggarkänsla tror jag och kopplade ihop den med Rustic Wilderness och Lumberjack Plaid.

När Tim Holtz aviserade släppet dök jag ner i mina inks igen och drog resten av Pyssloteketgruppen med mig. Utmaningen var att skapa två alster. De skulle
vara olika men ändå ha vissa likheter
enligt följande:

  • På varje alster ska du använda minst två olika Distressfärger. Du kan välja att använda samma två färger på bägge alstren eller två olika färgkombinationer. Exempelvis Mustard seed och Raspberry pink på ena alstret och Salty ocean och Twisted citron på andra. Du får använda valfri form av Distress medium;Oxides, spray, kritor…
  • På bägge alstren ska du använda samma av två pysselgrejer; Välj mellan dies, embossingfolder, stämplar, eller stenciler. Exempelvis samma stämpel och stencil på bägge alstren, eller samma embossingfolder och die på bägge alstren.
  • Det ska inte vara två kopior utan vara
    en tydlig skillnad som man ser.

Det blev en väldig kreativitet i gruppen! Här kan du se några av resultaten som jag blev särskilt förtjust i men det finns fler så in i gruppen och bli inspirerad!

Själv bestämde jag mig för att använda:

På första alstret gjorde jag ett kort och embossade stämpeln i vitt embossingpulver,

De Distress ink pads som jag använder är bl.a. Picked Raspberry och Mustard Seed.

Det andra alstret gjorde jag till en art journal. Då stämplade jag i svart istället.

Jag tycker stämpeln är så fin med sitt collage av vårblommor. Det tycker jag passar bra att ta sikte på med ett nytt års början så det fick bli temat för sidan. Färgerna är Salty ocean och twisted citron.

Men det blev faktiskt inte bara två alster utan tre… och ytterligare en art journal sida. Har ni inte redan testat att använda Distress Oxides på svart eller Craft så vill jag verkligen uppmana er att göra det! Se så coolt det blir:

Här har jag använt bland annat Speckled egg och black Soot. Hela uppslaget ser ut så här:

I den här art journal är det ringpärm och jag varvar svarta, vita och craftsidor. Det är jättekul!

Nu varvar vi upp för ytterligare en utmaning i gruppen. Temat blir alla hjärtans dag! Du hänger väl med?!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar