Ta-Da Diorama från Lawn Fawn

är, om jag inte missminner mig den senaste interaktiva dien från dem. Det är iallafall den senaste som landade i mitt hem hehe, först trodde jag att jag skulle klara mig utan (who is fooling who…) men det gjorde jag ju inte när jag fick se vad Jennifer McGuire åstadkom med den i en video och då var det kört. Hon är makalös på att få mig att shoppa den där Jennifer haha 🙂

Jag hann bara testat den lite lätt förra året och till inlägget idag fick jag även använda den nya tilläggsdien som kom strax före jul; Grassy Hillside Insert.

Jag dammade av ett par äldre musstämpelset från Lawn Fawn ur gömmorna, lite pappersblock från samma tillverkare och nån bubbleborder som jag inte använt på länge.

Det var länge sen jag byggde scener med Lawn Fawns produkter, har ju mest blivit Dee det senaste året och det var så himla kul att gå bananas igen med de små mössen och alla attribut!

Här är det stämpelsetet Dandy Day jag använt, himlen är ett ark från Watercolour Wishes Rainbow  som jag piffade upp lite med en molnstencil typ denna, sidopaneler är också ur ett block från Lawn Fawn. Jag rotade även fram ett cardstock med trästruktur till frontpanelen.

Till gräset använde jag Neenah 80 som jag sen inkade med distress inks och sen sprayade lite vatten över. Det funkade sisådär till rörelsemekanismen, taggarna spretade och fastnade så jag tog Neenah 110 istället och då blev det stadigare och gick lätt att öppna och stänga. Det ”flimsiga” fick bli gräs i fronten istället.

Här ser man djupet lite bättre! Vis av tidigare erfarenhet klistrar jag inget på öppningsflikarna för det kan också ställa till det vid öppning och stängning så jag stämplade lite istället den här gången.

Sen plockade jag fram Bubbles Of Joy, (i skrivande stund finns ett exemplar kvar i webbshoppen så skynda fynda!!!)

Alltså hur gulliga!?!?!?! Det här nästintill monokroma kortet blev jag så jäkla nöjd med! Jag fick kämpa lite med öppnings och stängningsmekanismen här.  Det är verkligen viktigare än man kan tro det där med tjocklek på cardstocken…

Tyckte det övre blev lite flimsigt i fronten så istället för att använda bara mönsterpappret som front klistrade jag det på ett Neenah, (tror 80). Fråga mig inte varför men på nåt sätt påverkar det hur öppning och stängningsflärparna glider. Hade inga som helst problem med det första, ovan när jag använde woodgrain cardstock. Det funkade klockrent att limma dit gräset innanför också utan att det hakade sig men här fick jag greja… Det slutade med att jag la en tejpbit på insidan för att det inte skulle haka sig fortsättningsvis..

Några tips på vägen: 🙂

  • Det funkar bra att konstruera kort med den här interaktiva dien i mönsterpapper och vanligt cardstock men grassy hillside och hillside inserts funkar bättre med ett tjockare papper som Neenah 110. Om du vill ha stadigare frontpanel använd inte för tjockt papper för det kan hindra öppning och stängning. Det får inte bli för stelt och hårt för att öppningsflärparna lätt ska följa med.
  • Lägg heller helst inte på extra extra papper eller dekorera med diecuts på dessa för risken är då att de fastar eller hakar sig.
  • Tänka även på att dekorera ditt diorama i mitten och inte för långt ut åt kanterna, kolla att det funkar under tiden du bygger scenen.’innan du limmar…

Observera detta är mina egna små tips byggda på egna struggles…di där influencerna som gör videos lyckas både med att dekorera flärpar och lägga på ett extra mönsterpapper. Men se det funkade inte för mig så därför tipsar jag om att undvika det om du vill lyckas vid första försöket. Det är inte alltid så lätt som det ser ut… 🙂

Fortsättning följer, nu har jag fått smak för det här så nu ska jag experimentera med andra öppningar än den som följer med i diesetet Ta-Da Diorama.

Scrappa lugnt och stay tuned!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar