Ta-Da! Diorama! + Magic Iris Add-ons = SANT

Det här börjar likna en följetong med Ta-Da! Diorama! som tema tror jag bestämt… Den är riktigt rolig att pyssla med och man kan variera på så många olika sätt.

Idag visar jag kort där jag använt några Magic Iris add-ons, men jag har allt fler idéer så stay tuned för fler varianter framöver.

Ibland måste man göra kort av tråkiga anledningar och det här kortet skapades med tankarna på en fd arbetskamrats familj som precis förlorat sin yngsta son i cancer. Lika gammal som min egen yngsta, precis i början av livet som ung vuxen. Livet är så skört och det är så outsägligt sorgligt. Det är svårt att veta vad och hur man ska göra i såna här situationer, man vill inte tränga sig på men samtidigt visa att man bryr sig om och tänker på dem. Jag gjorde det här kortet och skickade från vår familj.

Jag har använt Dandy Day, Hillside Inserts och Magic Iris Floral Wreath Add-On och papper från Lawn Fawn från gömmorna som tyvärr utgått… Stämpeln är från ett hÄnglar & Wingsset som heter Sympati. Jag har inkblendad med distressinks på Neenah 110 och sen stansat ut de olika delarna till kransen.

Till cirkelöppningen på kortfronten har jag använt en cirkeldie i lämplig storlek och för att den ska hamna i mitten så använde jag Jennifer McGuires trick från hennes video och gjorde en mall som jag återanvänder.

Det är alldeles för långrandigt att förklara i text men kolla länken ovan och spola fram 13 min så visar hon det finfint.

Det här kortet och nästa är faktiskt de första jag gjorde med Ta-Da! Diorama!dien precis när den kom men de har förblivit obloggade och jag har filat lite på tekniken efter det… so to say… Övning ger färdighet men jag tänker att ni får se dem iallafall.

Jag har använt ett mönsterpapperblock ur gömmorna från Graphic 45 tror jag, Magic Iris Tropical Leaves Add-On, bubbel och glas är från Visible Image och heter Anyone for Bubbles, Ta-Da! Diorama! Hillsideinserts

Här har jag valt att dubbel eller till och med trippelembossa Tropical Leavesdien i ett grönt embossingpulver för lite dimension innan jag fäste den på fronten.

Även här har jag använt mönsterpapper från gömmorna, Hillside insert, men den här gången använde jag istället Magic Iris Snowflake Add On som jag stansade ut i metallic och glitter cardstock. Jag dekorerade det hela med snöflingorna från Mini Snowflakes och en liten snögubbe från Little Snowman Agenda från Mama Elephant samt en gran från Lawn Fawn som jag hade liggandes färdiga.

Det var här jag lärde mig the hard way att framöver undvika att dekorera öppningsflärparna men även att det är viktigt hur man placerar dekorationerna inuti så att mekanismen ska öppnas och stängas smidigt.

(Jag vet att andra får det att funka (iallafall ser det ut så på deras videos men nä jag skippar det tror jag… hehe.)

Nä, nu ska jag sätta mig vid pysselbordet och se vad det blir av mina ideér… som sagt stay tuned… Det kommer mera Ta-da! Diorama! från mig inom en snar framtid.

Pyssla lugnt!

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar