Silhuettstämplar på olika sätt

Har ni sett silhuettstämplarna som är på väg hem? Idag tänkte jag visa tre olika stilar på kort med just silhuettstämplar.  Jag har använt ett stämpelset från My favorite things men ger givetvis förslag på stämplar som skulle fungera lika bra. Jag har också valt samma färger till samtliga tre alster; salvage patina, blueprint sketch och villainous potion (distress oxide).

Först ut är ett CAS-kort med tre hexagoner. Jag hade stansat ut formen ur ett cardstock tidigare i veckan för att använda till ett annat kort, så nu fick det bli som en stencil för hexagonerna. Därefter valde jag stämplar som dels böjde sig åt olika håll och som hade olika längder. Ett trick som jag använder i mistin är att placera blomdelen av stämpeln där man vill ha den och sen kan man skapa formen på stjälken när  blomdelen sitter fast. På så sätt ser det ut som att stämplarna bildar en bukett. I det här stämpelsetet hittar du en färdig bukett.

Till nästa kort har jag gjort en egen bakgrund och stämplat direkt på cardstocken. Mitt bästa trick är att börja med den största stämpeln för att därefter ta den näst största och därefter den minsta. Det kan lätt bli väldigt mycket vitt när man inte fyller kortet med stämplar så här brukar jag använda inks för att dels blenda runt om men också en del in på själva blommorna. Viktigt är att se till att stämpeln har torkat så det inte blir utsmetat när man går på med borste.  I det här stämpelsetet hittar du stämplar i olika storlekar. 

Sista kortet ut är en klassisk blendad panel som har fått vattenstänk och färgstänk på sig med tanken att skapa flera lager. När oxiderna har torkat ordentligt är det dags att stämpla blommorna. Jag satte en bit maskeringstejp längst ner för att alla blommorna skulle bli lika långa. Därefter började jag med den längsta och fyllde på med blommor eftersom. Tack varje maskeringstejpen kunde jag välja att stämpla toppdelarna av blommorna för att det inte bara skulle vara stjälkar längst ned. Därefter målade jag marken svart och stämplade hälsningen med silverdyna. Med det här stämpelsetet så blir det enkelt att skapa en liknande utseende som på mitt kort nedan.

Det finns massa roliga tekniker att testa, såsom att embossa dem och därefter färga in cardstocken. Eller varför inte skapa en regnbågsbukett i olika färger? Eller använda distress watercolor pencils för att färga in delar av blommorna? Bara fantasin sätter gränser!

 

Inläggsförfattare: Anna-Carin

Senaste tillskottet i designteamet! Återupptäckte den här fantastiska hobbyn under pandemin och har inte slutat skapa kort sedan dess. Numera testar jag även art journal och nosar på bujo. Gillar att prova olika stilar och nya tekniker. Skapar gärna med stämplar, stenciler och embossingfoldrar från Altenew tillsammans med distressprodukterna från Tim Holtz.

Lämna ett svar