Vårkänslor med fjärilar i mönsterpapper

Jag beställde hem Lawn Fawns Ta-Da Diorama Heart window add-on så där lite lagom till Alla Hjärtans dag men råkade bli helt uppslukad av två av de medföljande diesen som jag inte alls tänkt på först; fjärilarna!

Så, jag tog en liten paus med alla hjärtans dag korten och började istället att skära ut fjärilar ur mönsterpapper. MÅNGA fjärilar. Jag ska inte sticka under stolen med att de där, tog ett tag!! Men, det kändes som om att det kommer vara värt det i slutändan! Jag upptäckte att en liten palett för färg faktiskt kan ha fler användningsområden;

Jag har skurit ut dessa från två av Lawn Fawns 6×6 block ur de papper som har guldfolie på sig;

Jag använder ofta dessa papper som kortbakgrund och då brukar det bli en remsa, cirka 1,5 inch i storlek över. Denna visade sig vara perfekt för att skära ut dessa fjärilar med. Jag fick ut 8 fjärilar per remsa! Jag bestämde mig för att jag ville skapa kort med en neutral bakgrund så att fjärilarna verkligen skulle få skina. Därför valde jag att göra kort med antingen vit eller svart bakgrund. På de korten med vit bakgrund så ville jag att kroppen skulle synas så då färgade jag in den med Distress Oxide i Black soot. För de fjärilar som skulle ha vit kropp så vände jag helt enkelt pappret upp och ned och använde den vita baksidan. På de som blev svarta så kan ni se att guldfolien syns genom ink blending, cool. Det måste jag leka mer med!

För att få lite liv i bakgrunderna så bestämde jag mig för att antingen använda embossing folders eller backdrop dies;

Jag har även använt mig av följande stämplar;

Men nu kör vi igång med korten 🙂

Här har jag fäst fjärilarna på bakgrunden med lim och böjt upp vingarna något. Hälsningen är heat embossad med vitt och räven med sin hov fäst med 3D foam tape.

Här syns det lite bättre att vingarna är uppböjda samt att de fjärilar med svart kropp också har guldfolie på sig. Dags att testa en svart bakgrund;

Här fäste jag fjärilarna runt hälsningen i mitten. Hälsningen är heat embossad med vitt på Lawn Fawn Guava cardstock och sedan utskuren med en cirkel-die.

Guldfolien ger verkligen det där lilla extra till fjärilen.

Här valde jag att endast använda vita fjärilar mot en vit bakgrund. Ett kort när man bara vill det ska vara vackert utan att det tar för mycket plats. ”Thinking of you” can you användas i många sammanhang.

På de två sista korten så använde jag en embossingfolder med blommor, tyckte det passade för fjärilarna. Här valde jag att endast använda fjärilar från den aprikos-rosa-röda färgskalan;

Och på nästa kort så blev det från den grön-blå-lila färgskalan;

Nu är det väl dags att gå tillbaka och testa det dien egentligen var till för, Ta-Da Diorama, men, det är kul när idéer leder lite utanför det de var tänkta till från början.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar