Skakkort med flyttema av toarulle

Ni som pysslar vet att det är en hobby som kräver mycket organisation och att man kan spendera orimligt mycket tid på att leta efter saker. Tänk dig då hur det är att flytta en hel butik med pysselsaker! 😱

Nu meddelar Anna att allt börjar komma på plats i den nya lagerlokalen för webbutiken och jag har hört viskas att hon kanske vill fira det på något sätt med er tålmodiga kunder som ibland fått stå ut med lite längre leveranstider än vanligt.

Så uppdatera era inköpslistor och håll utkik efter erbjudandet!

I Facebookgruppen uppmärksammar vi också flytten med en inspirationsutmaning på flyttema. Uppdraget är helt enkelt att få med något som kan kombineras med ordet flytt. Vill du vara med är det bara att köra igång och posta ditt alster i Facebookgruppen senast 6 mars.

Jag valde ordet flyttblomma. Jag som aldrig tycker jag lyckas med skakkort bestämde mig för att göra en liten ask med en toarulle som bas. Väldigt enkelt beskrivet klippte jag isär den så jag fick ett litet ark med kartong. Sedan bigade jag på min scoreboard ca 1 cm från kanten runtom och klippte upp flikar för att kunna vika upp kanterna och limma ihop lådan.

I lådan byggde jag sedan men scen med ett landskap. Jag skar ut i craft papper (kvistpapper) för att det skulle matcha färgen på toarullen. Och sedan färgade jag in med Distress Oxide. Även himlen är gjord på craft och med molnstenciler.

Sedan gjorde jag ett litet lock till lådan i cardstock, skar ut ett öppning för ett fönster och satte plast bakom öppningen. Sedan dekorerade jag locket med en fönster- die och den söta blomman. Jag lekte med tanken på en katt också men det får bli ett annat kort. Jag ville inte skymma landskapet för mycket.

Innan jag klistrade på locket på asken strödde jag ner några Shaker Slices Pastel Sakura från Dress My Craft (mejla anna@pyssloteket.se för att beställa).

Det blev ett gulligt och väldigt stabilt litet skakkort tycker jag. Med gott om utrymme för blommorna att fara omkring och ”göra vår” i landskapet.

Här är länkarna till materialet jag använt:

Att göra en ask så här av toarullen var nog något jag tar med mig till fler projekt. Det kan ju användas även för tittskåp eller bara en djup ram till ditt lilla alster. Och återbruk är ju lite kul…

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar