Shoppingtips!

Du har väl inte missat att det är inflyttningsfest på Pyssloteket och Anna har ett erbjudande med 20 % rabatt?!?!  Jag har skapat fyra olika kort med några av mina egna favoriter som just nu finns kvar att slå till på. Vissa av dem finns endast i ett exemplar, så först till kvarn gäller.

Först ut är ett stämpelset som jag har haft i flera år och som är en favorit som jag gärna återkommer till – nämligen Leaf Canopy från Altenew. Det är så mångsidigt och går att använda till alla typer av kort. Du kan dessutom enkelt förändra genom att addera detaljer, jag har till exempel ritat in streck på bladen. Bara fantasin sätter gränserna. Färgerna som jag har använt är en av mina favoritkomibationer twisted citron, peacock feathers och blueprint sketch. Grenen med bladet är utstansat med tillhörande die tre gånger så det blir en härlig dimension på kortet.

Nästa tips är att kombinera stenciler och embossingfoldrar, det ger verkligen flera dimensioner. Här har jag använt stencilen Bubble wrap från Altenew och blendat med den färg som fanns kvar i min lila och rosa borste. Vill man ha mer framträdande färger är det bara att fylla på med färg tills man får det utseende man vill ha. Därefter körde jag papperet i embossingfoldern, jag tycker det är fint att bryta av med ytterligare ett geometriskt mönster men det får inte ta överhanden. Därför passar Diamond Stars så bra men jag vill även passa på att tipsa om Angled Mosaic och Gems. Som hälsning på kortet valde jag att använda Birthday Wish die som jag stansade ut i svart och silver. Lite bling på väl valda ställen satte jag också dit.

På det tredje kortet började jag med att stämpla på frihand med stämpelsetet Simple flower add-on från Altenew. Jag startar alltid med den största stämpeln och sätter antingen tre eller fem stämplar på papperet, de får gärna hänga ut över kanten. Därefter tar jag den mellersta blomstämpeln och placerar den i närheten av den första och därefter den minsta. Efter det är det dags att sätta dit bladen och det allra sista är de små prickarna som fyller i eventuella hål.  Färgerna som jag har använt är lumberjack plaid, villanious potion, picked raspberry, kitsch flamingo, seedless preserves, mowed lawn och  rustic wilderness i oxider. Trots flera färger blir kortet ändå rätt platt så efter att jag hade satt tid hälsningen så valde jag att embossa kortet med foldern Tie dye från fel håll, det vill säga att mönstret trycks in i kortet istället för att tryckas upp ur.

Sist ut är en stämpel som jag föll pladask för när den släpptes men inte har skapat så mycket  med, nämligen Stunning sakura. På ett A5 placerade jag stämpeln så att jag kunde stämpla två gånger genom att rotera papperet. Jag har färglagt med distress watercolor pencils. Därefter tog jag en rektangulär die och flyttade runt den tills jag var nöjd med placeringen. Förutom mistin och skärmaskienn så är nog rektangeldiesen bland de mest använda pysselgrejorna hos mig, så därför vill jag gärna tipsa om att det finns två olika varianter i shoppen just nu: Single Pierced Rectangle och Infinity dies. Som avslutning fick kortet några rosa färgstänk i kitsch flamingo och picked raspberry. Hälsningsstämplen är från ett hÄnglar och wings-set, just det jag har använt finns inte inne men här hittar du många andra fina texter.

 

Inläggsförfattare: Anna-Carin

Senaste tillskottet i designteamet! Återupptäckte den här fantastiska hobbyn under pandemin och har inte slutat skapa kort sedan dess. Numera testar jag även art journal och nosar på bujo. Gillar att prova olika stilar och nya tekniker. Skapar gärna med stämplar, stenciler och embossingfoldrar från Altenew tillsammans med distressprodukterna från Tim Holtz.

Lämna ett svar