Back to Basic

Hej alla fina pysselvänner!

Här i Stockholmsområdet är sportlovet över och jag fick en skön vecka i solen. Det var välbehövligt, men det är det väl alltid 🙂

När jag skulle skapa dagens inspirationsinlägg så kände jag att det var dags att gå tillbaka lite i kortmakandet. Jag brukar köra all in med olika pastes, stenciler, embossingfoldrar och flera olika tekniker. Men nu var känslan att jag ville skapa något enkelt. För det är ju faktiskt okej att inte alltid gå ”all in”. Måste bara påminna mig själv om det emellanåt.

Så därför blev det med hjälp av en embossingfolder, Distress Oxide, faktiskt bara två färger, maskeringstejp, färgat papper och två dies dagens kort.

Länklista hittar du längst ned.

Embossingfoldern jag använde är den rätt så nya Defined Petals från Sizzix.

Så jag körde foldern genom min Big Shot ihop med ett vitt cardstock som jag sprayade lätt på bägge sidor innan för att få ett bra avtryck från foldern. Därefter tog jag maskeringstejp och maskade en ram runt mitt cardstock och ögonmåttade så ramen skulle bli centrerad både vertikalt och horisontellt. Här nedan ser du det färdig kortet så du lättare ska förstå vad jag menar.

När jag var nöjd med maskningen så pressade jag ner tejpen ordentligt eftersom pappret är ojämnt efter embossingfoldern. Sen tog jag Distress Oxide i färgen Hickory Smoke och färgade in rutan/fönstret jag gjort med en Blending brush.

För att enkelt ta bort tejpen och inte behöva vara orolig för att tejpen ska riva med sig papper så värmer jag lätt tejpen med min Heat tool (värmefön), på så sätt blir klistret på tejpen mjukare och lossnar lättare.

Sedan så stansade jag ut bladen som är en die jag tyvärr inte kommer ihåg vilket märke det är, men vilken bladdie som helst funkar ju för det här. Limmade dit den där jag tyckte den passade och lät den torka till lite under ett akrylblock.

Under tiden så tog jag fram ett färgat cardstock från Studio Light, det finns flera olika bra samlingar med många nyanser som matchar varandra. Dom är dessutom dubbelsidiga med matchande färg på andra sidan. Från det pappret stansade jag ut ordet Thank You (Altenew) två gånger och limmade ihop för att det dels skulle bli lite stadigare och också för att få lite mer dimension. Jag skuggade sedan texten litegrann med Distress Oxide i färgen Evergreen Bough.  Till den här ord-dien så följer det med en bakgrund som jag stansade ut i vellum. Jag limmade på Thank you och sedan limmade jag allt på den platsen där jag tyckte det passade.

Samma färg på papper tog jag sedan och skar till en matta till mitt kort och sedan limmade fast allt på en kortbas.

Märkvärdigare än så behöver det inte vara!

Länklista och material

 

Jag hoppas du också känner för att ”go back to basics” emellanåt och att jag fått inspirera dig.

I Pysslotekets facebookgrupp pågår just nu en utmaning för att uppmärksamma Internationella Kvinnodagen den 8 mars. Kika in där, du kan vinna en chans att få gästa vår blogg och själv få inspirera andra!

Pyssloteket har också ett härligt bra erbjudande just nu, gäller från 8/3-10/3. 

30% på hela kategorin Aall and Create!

Missa inte det!

 

Önskar er alla en härlig pysselvecka!

/Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar