Lawn Fawn Veggie Happy och Build a greenhouse

Vi är väl många som längtar efter vår och när vädret inte samarbetar utanför, då får man skapa det på pysselbordet. Här kom den här gången Lawn Fawns senaste stämplar Veggie Happy, mönsterpappret Rainbow Ever After samt die setet Build a greenhouse till hjälp.

Jag stämplade först upp alla stämplarna många gånger på Neenah Solar White 110lb papper med hjälp av Misti stämpelverktyg och färglade dem med alkoholbaserade pennor. Jag brukar stämpla upp flera omgångar av alla stämplar i ett set med tanke på att jag älskar att bygga scener. Man kan alltid behöva lite extra än det man tänkt från början 😉

Jag föll hårt för det senaste mönsterpappersblocket och byggde mina scener så att man får se mycket av dessa på korten. För det första kortet så bestämde jag mig för att göra en liten scen som endast tog upp 1/3 av kortet. Jag skar ut både mönsterpapper och vitt papper med en Stitched Rectangle och för det vita pappret så kapade jag bara av så mycket som jag ville använda på min scen och stämplade hälsningen längst ned.

Jag byggde sedan min scen ovanför hälsningen och såg till att fylla ut den åt båda hållen.

Tips från Lawn Fawns introvideo: När man använder de koordinerande diesen till stämplarna så finns det ett litet vågmönster i jordplätten. Den lät jag sitta kvar (klippte ej loss när jag separerade mina dies). Då hamnar den perfekt i det stämplade mönstret och man kan stoppa i sina grönsaker på ett enkelt sätt.

Nästa kort ut valde jag att kombinera de söta mössen med växthuset från Build a greenhouse;

Jag klippte ut växthuset ur silver metallic papper och klippte ut bakgrunden från mönsterpappret Spiffy Speckles, det vita pappret med gröna fläckar.

Allt i växthuset är limmat direkt mot bakgrunden. Dörrarna går att öppna om man vill. Mössen och jordsäckarna är dock monterade med 3D foam tape för att få lite extra höjd och intresse i scenen.

Sista kortet ut så ville jag återskapa ett sådant snyggt kort jag såg från Lawn Fawns design team. Bakgrunden är gjord med Distress Ink i färgerna Uncharted Mariner och Scorched Timber. Jag använde mig av tekniken ink smooshing för att få färgerna att blanda sig och gjorde lager på lager för att få lite extra djup. Växthuset är utskuret ur vitt papper, bakgrunden är från Lawn Fawns mönsterpappersblock Spiffy Speckles, det vita pappret med blå prickar, som även den fick lite Uncharted Mariner på sig.

Alla växterna har jag dock valt att färglägga med alkoholbaserade pennor. Jag skar ut en mängd av alla former i Neenah Solar White papper och färglade dem sedan. Det gick mycket fortare att göra än vad jag trodde, brukar färglägga diecuts på annat sätt men det här måste jag testa igen. Monteringen av blommor på stjälkar och dessa sedan i krukor tog dock något längre tid…

För att få till den extra långa hängande växten så monterade jag två av dessa diecuts på varandra. Kortet har ingen hälsning än men det kommer när jag vet vem jag ska skicka det till 😉

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar