Kristinas Oxide combos + Veggie Happy

För ett par år sedan så svepte hashtagen #kristinasoxidecombos genom Instagram. Det var designer Kristina Werner som visade upp ink blending med Distress Oxide ink. Varje blandning hade 4 färger, ofta väldigt otippade sådana. Jag ramlade över en sådan härom kvällen och blev sugen på att testa lite härliga bakgrunder.

Det blev en med färgerna;

  • Antique linen
  • Dried marigold
  • Wild honey
  • Crackling campfire
  • Aged Mahogany

Den andra gjorde jag med;

  • Shabby shutters
  • Twisted citron
  • Mowed lawn
  • Vintage photo
  • Scorched timber

De följer ju inte originalen direkt men det var kul att testa lite annorlunda blandningar. Jag bestämde mig för att göra två kort med Lawn Fawns nya Veggie happy stämpelset samt Little Farm Fence border. För att matcha den inkade bakgrunden valde jag ut ett ord i hälsningen och skar sedan ut detta med Henry’s ABCs och inkade in dessa bokstäver i samma färger som ovan. Till sist så fick både bakgrundspanelerna och bokstävarna skvätt med lite Gansai Tambi Starry colors vattenfärg samt även matchande färger i Distress ink.

På denna bakgrund använde jag mig även av en molnstencil i bakgrunden för att bygga lite extra djup. Figurerna är färglagda med alkholbaserade pennor och antingen limmade direkt på bakgrunden eller så har jag använt lite 3D foam tape för höjd.

Bokstäverna har jag byggt 3 i höjd och satt den översta färgade bokstaven lite till sidan så att man får en vit outline vilket gjorde texten mer läslig. Den övriga hälsningen är stämplad direkt på bakgrunden med Versafine Black ink.

Jag gjorde även staketet i två lager för att de skulle se lite ”stadigare” ut. Jag har använt vit gelpenna för lite extra detaljer.

Detta kort är gjort på samma sätt som det ovan, förutom att det är horisontellt och jag har använt andra färger. Jag monterade även kortet på ett av mönsterpappren från Rainbow ever after 6×6 blocket.

De små skyltarna i Veggie happy setet kan antingen få grönsakstexter på sig som ”lettuce” och ”tomato” men det finns två andra texter som också passar och här tyckte jag ”can you dig it?” passade så bra 🙂

Vimpeln för ”celebrate” kommer från Ta-Da Diorama die setet. Perfekt lite storlek för att passa sådana texter.

Nästan så man är sugen på lite trädgårdsarbete efter dessa kort. Snart kommer våren och värmen 🙂

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar