Inkblending och washi tape

Hej!

Efter att ha sett Mariannes inlägg tidigare i veckan om inkblending kom jag på att jag också vilja göra något med mina Distress inks och oxider.

Jag har sett något liknande på olika konton på instagram genom åren och det här är mitt försök. Det hela går ut på att man tar washi tape, eller annan tejp som inte fäster så hårt, och sätter den lite som du tycker över din panel. Ett tips är att dutta tejpen på t.ex. ärmen för att få bort lite av häftförmågan. Är den för stark kommer bakgrunden fastna och gå sönder när du tar bort tejpen.

Så här satte jag tejpen på min första panel. Jag använde mig av en variant som inte är lika bred som de flesta washi taperna, men det är en smaksak.

Sen är det bara att gå på och blenda med de färger du önskar. När du är färdig drar du försiktigt bort tejpen.

Jag gjorde tre olika bakgrunder.

Jag tyckte att det skulle passa med svart mot alla färger så jag stansade ut och stämplade lite texter och på med lite bling så var det klart.

Hoppas att ni också vill prova på detta. Tagga oss gärna på instagram isf så att vi ser vad ni skapar.

Kram Åsa

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar