Build-a-Greenhouse och Veggie Happy från Lawn Fawn

Wow redan en vecka in i april och i ärlighetens namn har odlingssäsongen börjat för länge sen för mig då jag förodlar inomhus och en hel del har redan fått eller kommer snart få flytta in i mitt riktiga växthus innan utplantering i pallkragar etc.

I väntan på detta har jag roat mig med att bygga scener med Lawn Fawns senaste släpp som bla just innehöll ett dieset i form av ett växthus Build-a-Gardenhouse och ett set trädgårdsmöss Veggie Happy. Jag fick till och med till ett Ta-Da! Dioramakort med växthuset som front.

Har inkat bakgrunderna på samtliga kort med Distress Oxides och borstar, jag tycker de är det absolut mest lättjobbade. Oxides blandar sig lätt och borstar är bästa verktyget för inkblending enligt mig. Har kommit in en massa bra såna i webbshoppen nu!

Jag har stansat ut växthuset både i svart glossigt papper som jag visst hade i gömmorna och i kartong för att bygga lite höjd och sen limmat ihop. Alla figurer är stämplade med mementoink och färglagda med alkoholbaserade pennor.

Om man bläddrar runt i sina stämpelset från Lawn Fawn hittar man lite gott och blandat som går att kombinera. I kortet ovan har jag hämtat löv och flygande mus från You Autumn Know, även räfsan kommer därifrån.

Här har jag använt Springflower Backdropdien som inramning och kuliss till växthuset. Färgade in den med alkoholpennor och byggde sen scenen.

En annan backdropdie nämligen Bayou Backdrop använde jag på nästa kort den här gången infärgad med Distress Oxides. Här har jag även hämtat mer grönska från ett dieset som kom i julas Merry Mistletoe som då blev mer busklika. Växthuset stansades den här gången ut i matt metallicpapper.

Sist men inte minst, kunde ju inte hålla mig från att göra ett Ta-Da! Dioramakort…

Pyssla lugnt så ses vi om ett par veckor igen!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar