Visible Image Cocktails & Dreams, take 1

Har fastnat lite tillbaka i det underbara ink blending träsket 😉 ihop med Distress Oxide och lite stenciler. Kändes som om bakgrunderna fick riktigt tropiska vibbar så jag plockade fram stämpelsetet Cocktails & Dreams från Visible image. Jag ville också leka lite med Distress Watercolor pencils så jag stämplade upp drinkarna i Versafine Onyx black och började färglägga.

Jag testade både med att färglägga direkt på pappret, Canson watercolor paper, och sedan blanda ut med en vattenpensel samt att ta färg från pennan med penseln och sedan måla på. Tycker om båda effekterna, den senare av dem speciellt om man vill få till en mer intensiv färg. Jag skar sedan ut drinkarna med koordinernade dies och arrangerade även blad från Lawn Fawns Tropical Leaves dies utskurna ur deras Watercolor wishes paper.

Jag har också använt mig av följande produkter;

En riktig färgklick som man blir glad av tycker jag. Jag lämnade den nedersta delen vit så att man enkelt kunde stämpla en hälsning (denna från mina gömmor).

Drinken har jag fäst med 3D foam tape så att den får lite extra fokus, det andra är limmat direkt mot bakgrunden.

När jag hade ink blendat ovan bakgrund så gjorde jag en monoprint och fick nedan bakgrund. Monoprint betyder att jag sprayade stencilen med vatten och sedan tryckte den mot ett annat papper så att färgen trycks dit. Man kan få både väldigt tydliga tryck och något suddigare, lite beroende på hur mycket ink eller vatten man använt.

Här kompletterade jag kortet med en guldremsa i metallic-papper längst ned, för att få en ”bardisk”. Jag använde samma papper till texten.

Även här är drinken upphöjd från bakgrunden för lite extra fokus.

På sista kortet så har jag gjort en monoprint från en tropical leaves stencil. Här hade jag använt mer färg och mer vatten och fick då ett tydligare tryck.

Här är det endast texten (från ett set från My Favorite Things) som fått bli upphöjd, resten är limmat direkt mot bakgrunden.

Hoppas jag kunnat bjuda på en försmak av sommar med dessa färgbomber till kort.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar