Sticky Embossingpowder

Vad är det och hur funkar det? Jag har testat det klistriga embossingpulvret med lite olika material och redovisar det i det här blogginlägget! Som ni ser nedan med varierat resultat 🙂 Sticky embossingpulver är klistrigt efter upphettning och fungerar alltså som ett slags lim.

resized_20160424_092213

Man gör som man brukar när man varmembossar, stämplar med watermarkdyna, strösslar på pulvret, skakar försiktigt bort överflödet och värmer sedan med embossingfönen. Jag upptäckte att det gäller att inte vänta alltför länge innan man har på det man vill ska fastna… Det klistriga försvinner när det svalnat men man kan försöka värma på det igen för att få det klistrigt men det är nog bäst att vara lite kvick! Jag upptäckte också att om man värmer för länge på samma ställe så är det som om man värmer bort klisteregenskapen… Så lagom verkar vara bäst!

resized_20160424_092310

Här har jag haft på vanligt glitter från mina gömmor, tyckte det fastnade bra men visst släpper den överflödigt glitter efter. Jag kanske inte skakade av ordentligt efteråt..

resized_20160424_092325

Nästa försök var microbeads, oh vad läckert det blev. Oftast när jag använt dessa förut har jag fäst dem med gossy accent eller annat flytande lim men då får man ju inte så här snygga stämpelmönster. Dock släpper den ifrån sig pärlorna så jag vet inte om det skulle hålla i exempelvis postgång.

resized_20160424_092337

Här kommer min favvis!!  Stampendous Aged enamel embossing som ju är ett grövre pulver som inte funkar med watermarkdynan,eftersom det inte fastnar på det, och egentligen ska smältas underifrån (annars blåser det iväg)  Men det funkade utmärkt med detta klistriga embossingpulver! Jag älskar verkligen det lite ruffiga looken det får och blir sååå snyggt ihop med en bakgrundsstämpel.

resized_20160424_092400

Här har jag strösslat Timpans Distress dry glitter clear rock candy. Det har några år på nacken och verkar ha utgått och jag är osäker på om det är jämförbart med det nyare glitter dust som Ranger har numera. Detta sitter dock ganska bra och håller troligen för postgång!

resized_20160424_092411

Fortsatte botanisera i mina lådor och hittade flower soft och glass glitter från Prima. Båda fungerade sämre med sticky embossingpowder då de är grövre och varken fastnar särskilt bra eller ger något tydligt mönster.

resized_20160424_092434

Sist men inte minst så prövade jag det jag faktiskt köpte pulvret till, foil. Oh la la  säger jag bara, detta blev läckert! Avtrycket blir ett mellanting mellan foil körd i laminatorn och embossingpulver, lite ruffigare och inte helt perfekt men snyggt!

resized_20160424_092455

Slutsatsen blir att jag först och främst kommer använda mitt Sticky Embossing Powder till foil, Stampendous Aged Enamel och glitter. Till microbeads och annat grövre material passar glossy accent eller annat lim typ multi medium bäst! Hoppas du som jag,blivit lite klokare över vad detta klistriga embossingpulver kan användas till!

Post Author: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera