Vått och torrt på samma kort…

Hallå där! Dagarna rusar på och nu är det plötsligt en månad kvar till julafton!

Idag kommer jag visa två kort där jag embossat både torrt (med embossfolder) och vått (med pulver och heat tool!)

Embossfoldern kommer från Darice och heter Snowflake Swirl.

Jag färgade in sidan med nedsänkt motiv på min folder genom att dra med stämpeldynan rakt över upprepade gånger. Använde mig av Distress Oxide Fired Brick. Sedan fäller man ihop det försiktigt med ett papper emellan och vevar igenom sin maskin.

Texterna, kulan och grankvisten embossade jag med Ranger silver fine detail. Stämplarna kommer från Altenews set Peace on earth.  Texten valde jag att embossa på vellum. Viktigt att tänka på är att fönen är riktigt varm innan man för den mot vellumet och att flytta den hela tiden. Annars kommer vellumet buckla sig och i värsta fall smälta.

Jag la en matta av POW glitterpapper från American crafts. Det blir så oerhört effektfullt. Jag monterade upp det embossade pappret på 3d-kuddar för att få lite distans. Även kulan och grankvisten sitter med 3d-kuddar.

Samma embossfolder med med distress oxide iced spruce istället. Den ger en lite kyligare känsla. =) De söta pepparkaksgubbarna är från Lawn Fawns ”Oh Snap” set och färglagda med copics. Texten embossade jag med svart pulver direkt på vellum. Monterade pepparkaksgubbarna med 3d-kuddar.

Närbild på hur pappret färgats in. Det blir ju som det blir med den här tekniken, men ofta blir det väldigt bra! 😀  Ska nog göra några varianter till med andra foldrar! Hoppas det går bra för er med era julkort eller vad ni pysslar med!

CC´n pågår fortfarande i pysslotekets facebookgrupp och det är så roligt att se hur många som deltar! Ni som missat den har fortfarande tid, tre dagar till har man på sig! Det har kommit in massor med inspirerande bidrag! Tack!

 

Post Author: Malin

Malin
Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, två sjuåringar och massor av dammråttor. Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera