Tekniktisdag del 5 – Nästla och försänka dies

Idag tänkte jag att vi skulle ge oss på att försänka och nästla dies i varandra. Det man behöver är några olika dies, cardstock i olika färger och en kortbas.

5 (1)

 Jag började med att bestämma hur jag ville att mina dies ska ligga på det färdiga kortet. Jag skar till en panel som passar på min kortbas och som blir själva bakgrunden, den blågröna ”himlen”. Därefter stansade jag ut det antal figurer jag behöver; ett stort och två små moln ur vit cardstock plus en text ur ett hallonrött cardstock. Nåt sånt här vill jag att det ska bli:

5 (2)

 Ur min blå panel stansade jag ut de dies som ska ligga längst bak i bilden. Sen pusslade jag in motsvarande motiv och och därefter stansade jag ut det främre molnet över de två små.

5 (3)

Jag pusslade in det stora, lösa, molnet och stansade ut texten över det.

5 (4)

Precis som med förra veckans kort är det viktigt att spara alla alla smådelar för att kunna få ihop det.

5 (6)

Efter allt stansande såg mitt blå cardstock ut så här. Här har jag limmat fast det på min kortbas och hunnit limma fast två av molnen. Var noga med att limma fast ”inskjutande” delar i själva ”ramen” så att allt sitter stadigt, t ex inbuktningen under h:et på mitt kort.

5 (5)

 Här har jag limmat fast texten och alla smådelarna inuti bokstäverna. (Till sånt här småpill jag tycker att en Quikstick  eller en Jewel picker är super!)

5 (8)

Och så här blev mitt färdiga kort. Jag valde att hålla det enkelt med några paljetter och lite bling från min Wink of Stella-penna.

5 (9)

5 (10)

Välkommen tillbaka nästa tisdag, då ska vi leka mer med embossfolders.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera