Grabbigt

Idag fyller min son 15 år. Jippiiii och grattis till JJ 🙂

Jag är till grunden en kortmakare och har gjort kort snart säkert 30 år, det är först de senaste åren jag mer och mer börjat med layouter.

En gång i tiden var jag rätt duktig på grabbiga kort, om jag får säga det själv 😉 Och det var nog mycket på grund av min son. Han var hård med att korten till hans kompisar inte får vara gulliga och puttenuttiga 🙂 Så jag gjorde ju allt för att de skulle vara grabbiga. Men nuförtiden är det inte kalas på samma sätt och de grabbiga korten har minskat för min del.

Men idag, idag visar jag alltså ett grabbigt kort jag gjort till vår son alltså fyller 15.

DSCN5954

Grabbiga kort är det absolut enklaste man kan göra. De behöver nödvändigtvis inte så mycket dekorationer.

Bakgrundspappret är från BoBonnys kollektion Life in Colors. Just det papret jag använt är slutsåld men det finns kvar andra läckra papper som är perfekta till killkort. Även KaiserCraft har läckra papper perfekta för killkort.

För att aningen dämpa ner färgerna i detta bakgrundspapper har jag penslat över ett tunt tunt lager med gesso.

DSCN5955

Killstämpeln är från egna gömmor. Enda övriga dekorationer jag använt mig av är dekorationer jag skurit ut i svart cardstock med en Silhouette. Enkla dekorationer som jag snabbt kan skära ut. Eftersom motiven man köper till en elektronisk skärmaskin är så billiga, och i vissa fall gratis, så behöver man inte alltid tänka på att man ska ha ett motiv som är användbart flera gånger 😉

Kortet har jag gjort på de färdiga kortbaserna som finns i butiken. De finns i många olika storlekar och det ingår alltid kuvert till kortstommen, perfekt!

Förresten, visst har ni sett det helt fantastisk utbudet av cardstock som finns i butiker, massor och massor av olika färger.

Ha det bäst!

Post Author: Päivi

Päivi

Kommentera