Diecut-titlar

Förra veckan bombarderade jag er med must-haves vad gäller dies. Idag visar jag två kort då jag använt både ett alfabet från Altenew, inline alpha och en orddie från gömmorna. Det blir på ett enkelt sätt verkligen läckert med utstansade bokstäver och ord som titlar på ett kort eller en LO.

Jag gillar att stansa ut orden flera gånger och sedan limma ihop dem för att få lite höjd. Mitt bästa förslag på att få dimension och slippa skära ut mängder i cs stavas flingkartong 🙂 Spara alltså förpackningen till frukostflingorna!

Bakgrunderna har jag gjort genom att stämpla med Simple Flowers från Altenew i olika nyanser. På det första har jag stämplat omlott och på det nedre med mellanrum. Det blir lite olika effekter.

Cirkeldien underst är Rox dies, mycket prisvärda må jag säga, kolla in den kategorin under dies i webbutiken! Där kan du göra riktiga fynd.

Det blir verkligen pricken över i:et att ha på glossy accent på titeln. Jag kan även ha embossat med utee clear, det blir mer heltäckande och jämnt har jag märkt. Missar lätt någon fläck när man duttar på glossy accent. Utee clear är inget som Anna har hemma just nu men släng iväg ett mail om du vill att hon tar hem det till dig.

Utee är som ett grövre embossingpulver, typ strösocker som fäster på versamarkbläcket och sedan värmer man på det med embossingfönen. Precis som när man dubbel och trippelembossar med vanligt pulver kan man få göra det flera gånger för att få ett jämnt och fint resultat. Det blir nästan som en emaljerad yta.

Nu var tema dies över för den här gången så nästa vecka drar något nytt igång!

Ses igen då! Tjingeling!

 

Post Author: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera